El cap de setmana comença amb calma meteorològica

El cap de setmana comença amb un temps molt similar al dels dos últims dies, és a dir, estabilitat atmosfèrica, cel assolellat en general i una mica de vent.

Actualitzat

Els dos protagonistes de la situació atmosfèrica, l'anticicló de les Açores i la pertorbació sobre Itàlia, mantindran les seves posicions i, per tant, mantindran les condicions meteorològiques constants sobre Catalunya.

Núvols només al Pirineu

La nuvolositat es mantindrà concentrada al vessant nord del Pirineu i pot deixar plugims esporàdics. La cota de neu estarà situada al voltant dels 1.900 metres. A la resta, dominarà el sol durant el matí, mentre que a la tarda creixeran algunes nuvolades d'evolució o, a tot estirar, alguns núvols de vent. Al final del dia es taparà més al Pirineu i el risc de ruixats serà més gran.

Temperatures en ascens

El contrast tèrmic entre el matí i la tarda serà marcat. Les mínimes pujaran lleugerament, mentre que les màximes també s'enfilaran un parell de graus més en alguns indrets. La barrera de les màximes se situarà a l'entorn dels 28 ºC.

Vent moderat

Tramuntana, vent de nord i mestral bufaran de matinada als dos extrems del país. El mestral afluixarà durant les hores centrals del dia, i serà substituït pel garbí a la costa. A l'extrem nord la ventada es mantindrà durant tot el dia, amb cops moderats.

I els pròxims dies...

Diumenge serà un dia més variable, amb més presència de núvols alts i mitjans durant la tarda i risc d'alguns xàfecs al terç nord. No hi haurà grans canvis de temperatura. El canvi de temps previst inicialment per dilluns i dimarts es desinfla, segons els últims models.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut