Tarda ennuvolada i amb una mica de pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge continuem sota la influència d'una depressió aïllada en nivells alts (DANA), que viatja cap al Cantàbric des de la vertical de Catalunya. A més a més, tindrem predomini de vents humits, amb l'excepció d'una mica de tramuntana fins a primera hora a l'Empordà.  

Boira a Sant Julià de Vilatorta (Sílvia Vallès)

Núvols i una mica de pluja

La boira ha tornat a estar present a moltes fondalades d'interior, juntament amb els núvols baixos. El cel s'ha vist força ennuvolat durant el matít, tot i l'aparició d'algunes clarianes transitòries cap al litoral. Durant la matinada han començat els ruixats, que han continuat durant el matí de manera dispersa, sobretot cap a l'oest, el nord de la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre, i amb quantitats més apreciables cap al Prepirineu. La cota de neu ha baixat fins als 1.000 metres.

 


Durant la tarda, la nuvolositat serà abundant en general, i encara podrem tenir alguns ruixats, però cada vegada més dispersos i minsos, sempre més probables cap al Pirineu i cap a l'oest. Aquí teniu un mapa de la precipitació acumulada prevista per a diumenge, segons el model WRF:

Mapa de pluja prevista en 24 hores per a diumenge (WRF) (TVC)

Temperatura diürna més baixa

La temperatura de primera hora ha estat més baixa a l'Alt Pirineu, i semblant o una mica més alta a la resta. Podeu consultar els valors del temps actual al visor ICGC del nostre portal.

 

El canvi més significatiu de temperatura el notarem, en general, al migdia. La temperatura màxima baixarà de 3 a 8 ºC a molts punts de Catalunya. Ens mourem entre els 13 i els 17 ºC.

I dilluns...

Recuperarem una certa calma per la retirada de l'aire fred, tot i que persistirà el vent humit i veurem el cel força ennuvolat, sobretot a punts de la costa, amb alguna gota cap a l'extrem sud. La temperatura pujarà.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut