Ruixats i tempestes aniran a més al llarg de la tarda

Encetem una altra jornada amb pluja, tot i que el gruix del front passarà cap al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Tornem al temps inestable aquest dissabte de tempestes. L'arribada d'una petita pertorbació sobre la vertical de Catalunya, reforçada per un bon solc d'aire fred a les capes altes atmosfèriques, reactivarà les pluges tan freqüents de les últimes setmanes. Al final del dia, també es reactivarà el vent del nord-oest al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre. Hi ha un avís per aquest motiu. El pla INUNCAT està en prealerta.

Més pluja a la tarda

El matí ha estat de força núvols baixos a la costa central i Daurada, i de pas de núvols alts i mitjans a la resta. De manera irregular i transitòria, han entrat petits ruixats que han deixat, de moment, quantitats molt minses a punts del Pirineu, prepirineu i punts del terç sud. A migdia, ja es veien alguns nuclis de tempesta pel Pirineu i el sud. Són el tret de sortida a una tarda molt moguda.

A la tarda, els ruixats prefrontals dispersos s'escamparan per més punts: Pirineu i prepirineu, Catalunya Central, ponent, Terres de l'Ebre i prelitoral. Amb el pas de les hores arribarà el gruix del front, i les tempestes acabaran per arribar, cap al vespre, a la costa central. Hi haurà fenòmens localment intensos i amb oportunitat per a la calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. També cal destacar el descens de la cota de neu, des d'uns 2.400 metres del migdia cap als 1.000 al Pirineu occidental i 1.800 metres a l'oriental. A la Costa Brava, la pluja arribarà probablement de matinada.

La davallada tèrmica es farà esperar

A primera hora, la temperatura ha pujat a tot l'oest de Catalunya, sobretot a ponent i a les Terres de l'Ebre, mentre que ha baixat lleugerament a la Costa Brava. La màxima baixarà una mica en general, però quan realment refrescarà serà després del pas del front, la nit de dissabte. Els valors extrems encara se situaran sobre 24 o 25º C durant les hores centrals del dia.

I diumenge...

Serà el típic dia de retirada de front, amb baixada de temperatura, entrada de mestral i retirada dels ruixats pel quadrant nord-est. També continuarà precipitant al vessant nord del Pirineu, amb una cota que començarà sobre els 900 metres, però pujarà cap als 1.500 metres al matí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut