Dissabte amb més fred i precipitació cap al vespre

RedaccióActualitzat

Dissabte, una borrasca que entra pel golf de Biscaia s'anirà aproximant cap al Mediterrani. A última hora, l'ull de la pertorbació estarà situat, aproximadament, sobre la vertical del delta de l'Ebre. La pertorbació arrossega una bona entrada d'aire fred, i la seva evolució posterior obre la porta a una situació de gregal. Serà un cap de setmana per seguir els mapes amb molta atenció.

Núvols en augment

El matí serà de cel enteranyinat o enterbolit pel pas de núvols alts i mitjans en general. També hi haurà alguns núvols baixos i bancs de boira a punts d'interior del nord-est.

A la tarda, i de mica en mica, arribaran núvols més compactes per l'oest. Probablement serà al vespre quan comenci a plovisquejar, i de cara a la nit, a ploure o nevar una mica més cap al Pirineu Occidental, amb una cota de 800 metres. A la resta, la cota voltarà els 1.300 metres.

De matinada, la pluja s'anirà estenent per la resta, però amb quantitats poc abundants en general. La cota començarà a desplomar-se, cap als 600 metres a punts del Pirineu, cap als 800 a punts del nord-est i cap als 1.000 a la resta.

Temperatures més baixes

La temperatura de primera hora baixarà arreu, entre 2 i 6 ºC en conjunt. La màxima també serà més baixa, i també pot baixar amb el mateix ordre de 5 o 6 ºC en els casos extrems. D'aquesta manera, els registres més alts quedaran per sota dels 15 ºC, i a una gran part de Catalunya ens mourem entre els 9 i els 12 ºC.

I diumenge...

Vindrem d'una matinada amb precipitació poc abundant. La pertorbació tendirà a situar-se sobre les Balears, i farà incidir vent de gregal a Catalunya. S'activen els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per vent, estat de la mar i també per neu a l'extrem sud. Justament, la precipitació s'anirà concentrant a les Terres de l'Ebre, amb neu entre 600 i 800 metres, i al vessant nord del Pirineu a qualsevol cota.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut