Dimecres, lenta retirada del temporal amb ruixats de neu i algunes clarianes

Temps insegur amb més neu al Pirineu Occidental i a la serralada Transversal per sobre dels 800 metres

Néstor GómezActualitzat

Darrera fuetada del temporal dur de mar sobre les comarques de les Terres de l'Ebre que implicarà grans onades a la zona més vulnerable del país, el delta de l'Ebre. Els avisos per neu, pluja i vent seguiran actius al matí. En canvi, a partir de la tarda només hi haurà avís per mala mar. En canvi, no us refieu gaire del sol o les ullades de sol que apareguin durant el matí. El temps persistirà insegur.

Temps insegur a Granollers (Jordi Tarrés )

Sol, núvols i ruixats

El dia es llevarà amb sol a les comarques de Lleida i variable a les de Barcelona. En canvi, als dos extrems del país predominaran els núvols, amb cel més tancat a les Terres de l'Ebre. Plourà al Montsià i Baix Ebre, amb neu al massís dels Ports, cauran alguns ruixats puntuals a la costa central i a partir de mig matí reapareixeran els ruixats a l'Alt Empordà i la Garrotxa, en forma de neu per sobre dels 500 metres.

A la tarda s'esperen ruixats aquí i allà, repartits de forma dispersa per tot l'interior del país, en forma de neu per sobre dels 500 metres. Poden presentar-se al Ripollès, al Berguedà, al pla de Lleida, al nord de les Terres de l'Ebre i al massís dels Ports. Els ruixats de la tarda seran febles.

Aquí teniu les precipitacions esperades per a dimecres.

El ball de les temperatures

Pujaran i baixaran en funció de l'hora i de l'indret del país. Les temperatures mínimes pujaran entre dos i quatre graus a les Terres de l'Ebre i, en canvi, baixaran a tot el Pirineu un parell de graus. A la resta del país es mantindran sense canvis. Pel que fa a les temperatures màximes, pujaran força a la meitat oest del país, gràcies al sol que lluirà durant el matí. Les temperatures més altes del dia rondaran els 15 ºC.

I els pròxims dies...

Dijous no acabarà de fer net, quedaran ruixats més localitzats als dos extrems del país amb un fred que s'intensificarà. De fet, dijous serà el dia més fred de tota la setmana. A partir de divendres guanyarà terreny l'estabilitat, el sol i la pujada de les temperatures.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut