La setmana dels barbuts comença amb fred a mig gas

A mesura que avanci la setmana el fred anirà a més

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana dels barbuts amb un temps no tan fred com diu la saviesa popular. El dia més fred de l'hivern fins ara s'ha avançat un parell de dies, però avui continuarem amb la tendència a l'alça de la temperatura del cap de setmana. Sembla que encara haurem d'esperar fins al tram final de setmana per tenir dies clarament freds.

De nou, com a fenomen més destacat tindrem el vent, del nord i nord-oest als dos extrems del país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i onatge. La ventada minvarà a partir de mitja tarda.

Pocs núvols

El dia començarà amb una albada acolorida per la presència d'alguns núvols prims i núvols de vent, més probables al terç nord. De nou, al vessant nord del Pirineu estarà més tapat per núvols baixos. També es formaran algunes boirines a fondalades on el vent estigui encalmat. Però en general farà sol o, si més no, hi haurà sensació de sol.

La tarda es preveu de cel blau en general, amb núvols amb tendència a trencar-se al Pirineu. Cap al vespre, poden acumular-se alguns núvols baixos al nord de la costa central o sud de la Costa Brava.

Fred sense excessos

Com no pot ser d'altra manera, a primera hora farà fred a molts indrets, però esperem mínimes més altes en general, i això farà que les glaçades ocupin menys extensió i siguin més febles. A migdia també esperem temperatures tímidament més altes, amb un ambient força suau, reforçat per la presència del sol. És per això que la setmana dels barbuts comença a mig gas.

I dimarts...

L'anticicló s'afeblirà i penetrarà més cap a França. Això farà que el vent vagi desapareixent. Hi haurà més possibilitat de núvols baixos costaners i boira a l'interior. La temperatura baixarà.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut