Arrenca la setmana amb mestral, tramuntana i alguns ruixats residuals

Les pluges més importants, ja han descarregat

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

El solc d'aire fred es retira i l'anticicló dominarà, però situat de manera que bufarà tramuntana forta a l'Empordà, i també mestral al terç sud, sobretot durant la primera part del dia. Encara hi haurà risc d'alguns ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja, fins a primera hora del matí, i per onatge.

Onatge a Calella de Palafrugell (Miquel Galceran)

Més sol i ruixats residuals

Els ruixats es retiraran de matinada i fins a l'inici del matí per litoral i prelitoral central i el sud de la Costa Brava. Les màximes quantitats de pluj ahn deixat entre 10 i 20 l/m² a la costa i prelitoral central.

El matí serà de sol a una gran part de Catalunya, tot i que hi haurà restes de núvols cap a l'interior del nord-est, la costa entre el Garraf i el Baix Empordà, i núvols baixos al vessant nord del Pirineu, amb tendència a trencar-se. 

La tarda també serà força assolellada, però creixeran núvols d'evolució cap al nord-est i al Prepirineu. El rebuf del mestral i la tramuntana alimentarà alguns ruixats dispersos, possibles entre el litoral i prelitoral central fins al sud de la Costa Brava, i també a punts de l'interior del nord-est. En aquests sectors, les restes de núvols es mantindran fins al final del dia.

Més fred matinal

Amb la retirada de la nuvolositat, les temperatures de primer hora seran més baixes gairebé arreu, en alguns casos de l'interior i el Pirineu amb davallades d'entre 4 i 8 ºC. Pel que fa a la màxima, pujarà cap a ponent, les Terres de l'Ebre i tota la Costa Daurada, per efecte del mestral, mentre que baixarà cap al nord-est i Pirineu. Tindrem valors d'entre 15 i 21 ºC a una gran part del país.  

I dimarts...

La tramuntana i el mestral desapareixeran, la temperatura pujarà en general i al cel veurem una mica de tot: sol, núvols baixos costaners, nuvolades d'evolució i núvols alts i mitjans en trànsit, tot plegat sense pluja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut