Dijous, més fred i més ruixats

Temperatura de novembre per acabar el mes de setembre

Néstor GómezActualitzat

Arriba una glopada d'aire fred que tombarà les temperatures i ens durà cap a una tardor ben avançada, amb valors de novembre per a la recta final de setembre. Les temperatures del migdia cauran entre dos i vuit graus, i els valors sota zero de bon matí es presentaran a tot el Pirineu a partir dels 2.000 metres. Aquesta arribada del fred anirà acompanyada de ruixats, localment intensos, i vent.

Dia insegur amb ruixats (Toni Sirena)

Cel enteranyinat i ruixats intensos

A grans trets, podríem dir que tindrem el temps més insegur al terç nord del país més el litoral nord, i a la resta del país el dia serà entre assolellat i variable, per la presència de núvols prims que enteranyinaran el cel.

Els ruixats ens acompanyaran durant tot el dia, però amb variacions geogràfiques segons l'indret. Per un costat, a la Vall d'Aran i a les Valls d'Àneu el cel estarà cobert tot el dia i amb febles precipitacions a causa de la constant presència del vent de nord-oest, que deixarà acumulades les nuvolades en aquesta zona, La cota de neu rondarà els 1.900 metres a la tarda.

Durant el matí, hi haurà ruixats a l'Empordà i a la costa de la Selva. Serà a partir del migdia quan apareixeran ruixats i tempestes al Ripollès i a la Garrotxa, que es desplaçaran cap al sud-est i afectaran les comarques de Girona i Osona fins a arribar al Maresme. De fet, durant el vespre els ruixats, que seran localment intensos, entre el Baix Empordà i el Maresme. Aquests ruixats marxaran mar endins, però el temps no farà net i hi haurà ruixats durant la nit i matinada a tot el sector litoral.

Caiguda de les temperatures

L'arribada d'una glopada d'aire fred procedent del mar del Nord provocarà un clar descens de les temperatures, amb retorn dels valors negatius a les zones mitjanes i altes del Pirineu. Les temperatures diürnes baixaran entre quatre i vuit graus al nord del país i, localment a l'interior de Girona poden caure fins a deu graus, com és el cas del Pla de l'Estany. Les temperatures més altes del país tocaran els 24 ºC al litoral sud i a les Terres de l'Ebre.

 

I la recta final de setmana...

El setembre acabarà, divendres, amb més sol i ambient fresc. En canvi, el cap de setmana serà totalment estable i amb una clara recuperació de les temperatures.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut