Dia d'hivern amb més neu i més fred

Néstor GómezActualitzat

Una gran família de borrasques donarà voltes a l'entorn de França i enviarà línies d'inestabilitat cap a casa nostra amb entrades de fred cada cop més intenses. Avui, una massa de núvols creuarà tot el país, amb un fred que anirà a més al llarg del dia.

Dia gris amb més neu i ruixats

Un cop més, el dia s'aixecarà amb el cel cobert arreu del país, amb neu a tot el Pirineu i Prepirineu de les comarques de Lleida per sobre dels 1.300 metres. Els ruixats de primera hora del matí a l'àrea de Barcelona es desplaçaran cap al Maresme i sud del Baix Empordà i desapareixeran amb rapidesa. Durant el matí cauran petits ruixats febles pel pla de Lleida, Terres de l'Ebre i cap a la Catalunya Central.

A partir de la tarda s'obrirà el cel per Ponent. Unes clarianes que lentament avançaran cap a la costa. La tarda continuarà insegura a totes les comarques de Girona amb ruixats. Nevarà al nord del Ripollès amb una cota de neu que baixarà cap als 800 metres.

Més fred

Si penseu que les temperatures són baixes, tocaran fons durant el cap de setmana. El descens que va començar dimecres, farà un pas més avall dijous. Les màximes més altes es mouran a l'entorn dels 18 ºC. El fred més intens del dia no el tindrem pas a primera hora del matí, sinó a darrera hora, quan la invasió d'aire fred serà més intensa.

I la recta final de setmana...

El fred serà el gran protagonista dels últims dies de la setmana. Valors típics de gener a ple mes de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut