El batec del temps: el moviment diari del sol als ruixats

Dies clàssics de primavera que arrenquen amb sol i acaben en ruixats

Néstor GómezActualitzat

El paraigua a la vora. Si teniu cap activitat a l'aire lliure i sou al nord del país, a la tarda caldrà tenir un ull al cel per veure si es desenvolupen els núvols, pendents de si plourà o no. Tenim el típic temps de maig al nord del país amb aquest batec de sol al matí i de ruixats a la tarda dia sí, dia també. El temps canviarà a partir del migdia coincidint amb l'arribada d'un sistema frontal.

Cúmuls amenaçadors sobre el Montseny (Marc Solé)

Persisteix el temps insegur

Temps molt assolellat durant tot el matí. Només a primeríssima hora del dia hi haurà núvols baixos a la Costa Brava, que es desfaran amb molta rapidesa. A partir del migdia, els núvols aniran a més a tot l'oest del país, per l'arribada del front. El cel quedarà tapat a bona part de les comarques de Lleida amb pluges, tant al sector del Pirineu com al pla. Els núvols durant la tarda s'estendran per tot l'interior i només lluirà el sol a la costa i a les zones del prelitoral. Les precipitacions arribaran a les Terres de l'Ebre, interior del Camp de Tarragona i punts de la Catalunya Central. Les pluges més importants arribaran cap a la mitjanit, quan ens travessarà el front i les pluges escombraran el país d'oest a est.

Temperatures estancades

Tant mínimes com màximes variaran ben poc respecte als valors registrats dimecres. De bon matí s'imposarà, un cop més, la fresca amb valors de 6 ºC o menys a tot l'interior del país. El que serà agradable serà l'ambient al migdia, amb valors que superaran els 20 ºC però no tocaran els 24 ºC.

I la recta final de la setmana...

Divendres, amb el pas de les hores, els ruixats minvaran i l'estabilitat anirà a més. El cap de setmana serà tranquil, amb alguns ruixats de tarda al Pirineu.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut