Curiosos còdols de gel a Finlàndia 
Curiosos còdols de gel a Finlàndia 

Curiosos còdols de gel a Finlàndia 

Alberto Alcántara Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La platja de Marjaniemi, a l'illa finlandesa de Hailuoto, ha aixecat molta expectació aquesta setmana per un fenomen natural ben curiós: l'acumulació de còdols de gel al llarg d'un front d'uns 30 metres.

 


Aquest fenomen és poc habitual però no inèdit del tot. Un dels testimonis que ho ha fotografiat ha manifestat que és el primer cop que ho veu en aquesta zona, on viu des de fa 25 anys.


Els còdols o ous de gel es formen per una combinació de la temperatura de l'aire, la de l'aigua, el vent i l'orografia de la costa. L'aigua es va congelant a partir d'un nucli originari, que pot ser un floc de neu, una pedra petita o algun element flotant al mar. Mentre es van acumulant capes de gel, el vent i l'onatge adequats van arrodonint la forma del còdol.

 

 

Aquest fenomen no és insòlit. De fet, l'hem vist també a altres zones del planeta, com ara al llac Michigan, als Estats Units, o al golf de l'Obi, a l'extrem nord de Rússia.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut