Dissabte de núvols abundants i algunes precipitacions de tarda o vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Tot i que encara hi ha una porta oberta a una certa indefinició del pronòstic, el temps del cap de setmana estarà marcat per una bossa d'aire fred que es despenja pel golf de Biscaia, i pels núvols que arribaran des de l'oest.

Cel ennuvolat des d'Arenys de Munt (Montse Mora)

Augment de la nuvolositat

El dia ha començat  marcat per una mica de tramuntana a l'Empordà, on està activat l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya per onatge. Finalment, la possibilitat de pluja matinal cap a l'Alt Empordà que indicaven alguns models desapareix. La tendència general serà a l'augment de núvols d'oest a est, de manera que el dia serà força rúfol en general, amb algunes estones de clarianes matinals a la costa i cap al nord-est. Hi haurà bancs de boira matinal cap a l'oest de la Depressió Central. S'aniran desfent amb els pas de les hores. Els núvols més compactes es veuran cap a l'Alt Pirineu i l'Aran. En aquest sector, pot nevar de manera intermitent durant la primera part del dia. La cota de neu voltarà els 800-1.000 metres.

Durant la tarda ja poden arribar algunes precipitacions més significatives, tot i que els mapes difereixen una mica pel que fa a les hores. En principi, la línia d'inestabilitat arribarà per l'oest entre el vespre i la nit, i travessarà el país de matinada. No descartem que una mica abans, cap a mitja tarda, entrin alguns ruixats per la zona de les Terres de l'Ebre, en moviment cap al Camp de Tarragona. Si es compleix aquest horari, al final del dia haurà plogut una mica per l'oest de Catalunya.

Pluja prevista en 24 hores per a dissabte (TVC)

 

Una altra possibilitat és que el front que arriba per ponent entri una mica més tard, passada la mitjanit.

Temperatures encara per sobre del que és normal

La temperatura ha pujat per l'oest per efecte dels núvols i la boira, mentre que ha acabat baixant pel nord-est. Al migdia, notarem pocs canvis, però la tendència serà a la baixada pel nord-oest i a la pujada per les comarques gironines. Arribarem a extrems de 13 o 14 ºC a la Costa Central i punts del nord-est, però estarem entre 8 i 11 ºC en general.

Diumenge amb pluja matinal

Tot sembla indicar que la línia d'inestabilitat escombrarà Catalunya entre la matinada i el matí. Pot ploure en qualsevol punt de Catalunya, però amb quantitats modestes en general.  Segons indiquen els mapes actualitzats, un cop passi aquesta primera línia de pluja s'imposarà la calma, la precipitació desapareixerà i dominaran les clarianes. Pel que fa a l'ambient, el fred matinal no serà tan intens. Al migdia, la temperatura també pujarà per Ponent.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut