Calor sufocant a l'oest d'Espanya amb màximes de 40 ºC o més

Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, Extremadura, Castella-la Manxa i Andalusia tenen activat l'avís de risc important de calor

Néstor GómezActualitzat

Immensa calorada la que viu Espanya aquesta setmana amb temperatures disparades. Avui serà el quart dia consecutiu amb temperatures que superaran els 40 ºC; de fet, avui s'espera que toquin sostre a molt indrets de la península Ibèrica.

 

Piscines, platges, rius i pantans es queden curts per apaivagar la gran calorada que s'acarnissa sobre l'oest peninsular. Ahir la temperatura més alta d'Espanya va arribar als 43,6 ºC al Granado, població de Huelva, i avui s'espera que pugui pujar una mica més. Aemet ha activat l'avís de calor a 8 comunitats autònomes, a 5 de les quals ha elevat l'avís a taronja davant l'alta possibilitat d'arribar a valors extrems. S'esperen valors entre 39 i 42 ºC a Salamanca, Àvila, Madrid, Toledo, Ciudad Real, Càceres, Badajoz, Còrdova, Sevilla, Huelva, Cadis i Jaén.

Mapa d'avís de calor per a dimarts (Aemet)

Una atmosfera ben tòrrida

Les temperatures a 850 hPa, que serveixen de referència per veure la magnitud de la massa d'aire, superen els 24 graus a la meitat sud peninsular, amb algun nucli de 28 graus a l'àrea de Granada. Són valors extraordinàriament càlids. Cal pensar que els 22 graus ja són d'ambient tòrrid. Només al litoral cantàbric i a la vall de l'Ebre, inclòs Catalunya, es troben a l'entorn dels 20 graus o menys.

Aquesta calorada tendirà clarament a minvar a tota la Península de cara a dimecres.

Mapa d'avís de calor per a dimecres (Aemet)
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut