Xavier Duran guanya el Premi Nacional d'Edició Universitària

El llibre "La ciència en la literatura", del periodista científic de TV3 Xavier Duran, ha estat guardonat com a millor obra de divulgació científica en els XXII Premis Nacionals d'Edició Universitària, que atorga la Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE).

El llibre és un viatge per la història de la ciència a través de la literatura de tots els temps, en un recorregut que comença amb Homer i arriba fins a l'actualitat, passant per una amplíssima sèrie d'autors, que inclou, entre molts altres, Shakespeare, Dickens, Tolstoi, Verne, Melville, Salvat-Papasseit, Foix, Kerouac i Mann. Forma part de la col·lecció Catàlisi de divulgació científica i en la seva edició catalana ja va guanyar el Premi Crítica Serra d'Or.

Premis Nacionals d'Edició Universitària

Els Premis Nacionals d'Edició Universitària tenen com a objectiu donar a conèixer el paper de l'edició universitària en la transferència del coneixement en català i el valor i la qualitat de la tasca que desenvolupen les editorials universitàries de la Xarxa Vives. A més, promouen el prestigi de la llengua catalana en l'àmbit universitari per fomentar-ne i normalitzar-ne l'ús en la difusió del coneixement. Els premis compten amb quatre categories: millor edició, millor coedició interxarxa, millor llibre de ciències naturals i aplicades, i millor llibre de ciències socials, arts i humanitats.

Xavier Duran és periodista científic al portal de notícies 324.cat i va ser l'editor del programa de TV3 "Medi Ambient". Té una llarga trajectòria com a escriptor que ha estat reconeguda amb nombrosos premis com el d'assaig Joan Fuster, Josep Vallverdú i Joaquim Xirau, el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el de narrativa Marian Vayreda.

 

Anar al contingut