ANÀLISI

Laura Rosel: "Jordi Cuixart, protagonista de portada d'una de les revistes més influents a Brussel·les"

'POLITICO' l'ha visitat a Lledoners. Li dedica il·lustració a la portada i entrevista en profunditat

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Jordi Cuixart és el protagonista de portada d'una de les revistes més influents a Brussel·les: POLITICO. Il·lustració a la portada i entrevista en profunditat a les planes interiors.

La figura del president d'Òmnium Cultural és una de les que més envergadura política està adquirint des que és a la presó. Amb un discurs sòlid en defensa dels drets i les llibertats, ferm en les conviccions a favor de la mobilització constant i de la no-violència sempre, en qualsevol escenari, sota tot tipus de pressió.

En l'entrevista a POLITICO, Cuixart fa una defensa aferrissada del diàleg. Insisteix que la seva prioritat és trobar una solució per al conflicte català, que sortir en llibertat -malgrat el dolor- ja no és el que més anhela. Un missatge que cal posar en valor en un moment com aquest, en què precisament això, el diàleg, cotitza a la baixa. PSOE i ERC intenten posar-se d'acord sobre com han de dialogar. Als socialistes els plouen pals dels seus i dels contraris per plantejar-se, encara que amb totes les prevencions i prejudicis del món, asseure's en una taula a parlar. Els republicans s'ensumen també tempesta, si no aconsegueixen explicar bé que el diàleg, en cas de ser-hi, tindrà unes garanties mínimes.

El periodista de POLITICO que l'ha visitat a Lledoners en destaca la fe en les persones i en la vida: l'espiritualitat, la connexió amb el món de la cultura, la dignitat... tot i els barrots.

Anar al contingut