Laura Rosel: "Boris Johnson és el paradigma del polític temerari que cau en la seva pròpia trampa"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Boris Johnson és el paradigma del polític temerari que cau en la seva pròpia trampa"

El primer ministre britànic dona positiu per coronavirus

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Boris Johnson, de 55 anys, està aïllat a la residència oficial de Downing Street amb la seva parella, que també ha donat positiu.

L'histriònic polític britànic feia dies que donava símptomes d'un altre virus: el de la temeritat. Johnson va arribar a plantejar que seria bo deixar que la majoria dels britànics es contagiessin del virus per generar immunitat de forma natural. Fins fa pocs dies encara es vantava en públic de saludar encaixant la mà a tothom qui calgués: pacients de coronavirus inclosos.

Johnson és avui el paradigma del polític temerari, que acaba caient en la seva pròpia trampa. Contagiat del virus que ha menystingut.

Amb el líder tori al capdavant, el Regne Unit s'ha convertit en un dels últims països més lents davant la pandèmia. Ha posat en risc la població. Durant setmanes ha situat l'orgull nacional al davant de la raó científica. Ha perdut un temps que és or per aturar el coronavirus. Els països de qui se'n vol diferenciar ho saben bé.

Amb la mateixa supèrbia amb què ha culminat la desconnexió del Regne Unit de la Unió Europea, Johnson pretenia fer creure que l'illa aconseguiria mantenir-se al marge del continent en termes de salut pública. La visió d'una nació orgullosa, poderosa, diferent de la resta, potser funciona per trencar unions polítiques i econòmiques supraestatals. No per aturar un virus.

Anar al contingut