Anar a la navegació principal
Catalunya ràdio, la ràdio que més creix a l'EGM per segona onada consecutiva

Èxit de Catalunya Ràdio a l'EGM i Comscore el mateix dia

Aquest dimarts, 19 d'abril de 2022, serà recordat com un dels grans dies de la història recent de Catalunya Ràdio pel segon creixement consecutiu aconseguit a l'EGM, que situa la ràdio pública catalana com la que més augmenta en oients diaris, i per les dades d'audiència digital del març, que Comscore situa prop del milió d'usuaris únics, la tercera millora xifra des que som a la xarxa, i auditen les nostres reproduccions d'àudio i el tràfic digital.

Dia rodó d'audiències de Catalunya Ràdio, amb la coincidència de la difusió de l'EGM i de Comscore. Els resultats són realment molt bons i cal agrair la confiança a l'audiència i felicitar-nos tots plegats per la feinada. El milió d'usuaris únics digitals i els 644.000 oients diaris en el còmput més tradicional són la millor síntesi de la meritòria feina que hem fet els últims sis anys i mig. Volíem una Catalunya Ràdio modernitzada, innovadora, valenta i que s'atrevís a captar nous públics i públic més jove. I ho hem aconseguit! Hem rebaixat la mitjana d'edat de la nostra audiència, ens hem convertit en líders entre l'audiència femenina i també a internet entre els joves. És una fita espectacular, i de la qual em sento molt orgullós com a director especialment en aquest que serà el meu últim EGM i últim Comscore al capdavant de la ràdio nacional.

Semblava impossible, però hem aconseguit allò que molt pocs preveien. Durant aquests sis anys i mig intensos d'actualitat hem assolit les millors audiències tradicionals de la història de Catalunya Ràdio i hem multiplicat per 10 els usuaris únics mensuals a internet arribant als 50 milions de reproduccions anuals d'àudio en català. La nostra aportació a la normalització de l'àudio en català a la xarxa, l'app i els assistents de veu intel·ligents ha estat la mateixa, si se'm permet la comparació, aquests últims anys que la revolució que Catalunya Ràdio va impregnar a la ràdio en català a l'FM durant els anys vuitanta i noranta del segle passat. La combinació de canvis a la graella d'FM i l'aposta pel podcast i la innovació digital ha comportat aquest resultat merescut per l'esforç de tots els treballadors i col·laboradors.

Aquest últim EGM amb un +13% de creixement (i el milió de Comscore) és el colofó a una etapa que el temps sabrà posar al seu lloc i que he tingut la satisfacció, alegria i honor de poder dirigir. L'EGM sosté que les nostres últimes apostes a la graella han estat del tot encertades, amb la millor xifra a la tarda des del 2005, que aviat és dit. El programa esportiu més escoltat també és nostre, i reforça la suma de "La tarda de Catalunya Ràdio" i "Tot costa". El migdia, amb l'informatiu reformulat "Catalunya migdia" i uns grans números de "Popap" i "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio", també demostra que ens estem consolidant i competint. "El matí de Catalunya Ràdio" obté un bon registre i no para de créixer, havent estat referència informativa els últims mesos. I si algú vol desvincular EGM de Comscore no haurà entès que, gràcies a continguts rotundament exitosos en digital com "El búnquer", "Crims" i "Adolescents XL", la ràdio pública ha captivat nou públic i públic jove, un dels mandats que recurrentment es fa als mitjans públics més pensant en TV3 que en Catalunya Ràdio, on ja hem fet la transformació digital i hem concebut els continguts en 360 graus i no només amb els cànons radiofònics del segle passat.

Aprofito, doncs, aquest habitual text d'audiències d'EGM per sumar-hi els digitals i per acomiadar-me de tots vosaltres amb satisfacció i agraïment per la monumental feinada feta i pel projecte assolit i consolidat.

Com tots sabeu, el nou consell de govern de la CCMA ha fixat per al proper dia 27 d'abril la data límit del meu mandat com a director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació. La dolçor d'aquesta cirereta fa justícia al pastís magnífic d'aquests anys, en què el compromís amb el servei públic no ha fallat mai. Gràcies i enhorabona a tothom!

Anar al contingut

En sintonia

Saül Gordillo (Calella, 1972) Periodista. Director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Exdirector de l'Agència Catalana de Notícies i de l'edició del diari El Punt al Maresme. Excap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya. Autor del Bloc sense fulls des del 19 de juliol de 2004.

Cerca posts del blog
Últims posts