Equip d'"Els experts" per a la temporada 2021-2022 d'iCat
Equip d'"Els experts" per a la temporada 2021-2022 d'iCat

Cinquena temporada del retorn d'iCat a l'FM amb novetats i més hores d'"Els experts"

iCat potencia el programa despertador d'Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, i emetrà tres hores diàries de selecció musical des de Lleida amb Aran Mazuque

Enllaç a altres textos de l'autor

Saül Gordillo

Director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA

@saulgordillo
Actualitzat

La cinquena temporada del retorn d'iCat a l'FM comença aquest 6 de setembre amb l'ampliació d'horari del programa despertador "Els experts", que durarà 5 hores diàries (de les 6 a les 11 del matí) i potenciarà el talent jove i la diversitat. L'impuls matiner d'iCat és la principal novetat de la temporada 2021-2022, però no pas l'única. La captació d'audiència jove i nous oients en català figura entre els objectius de la que serà la setzena temporada de la ràdio pública dedicada a la música i la cultura (Premi Nacional d'Internet 2007).

La ràdio musical i cultural de les emissores públiques del país, que va acabar el curs al juliol amb 52.000 oients diaris segons l'Estudi General de Mitjans –el seu millor resultat des del retorn a les ones hertzianes–, arrenca la nova temporada potenciant el programa despertador "Els experts", que presenten Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal. El magazín creix dues hores, ara s'emetrà de les 6.00 a les 11.00 h, i es renova a fons incorporant nous col·laboradors com Mariona Batalla (cantant del projecte Lildami) i Març Llinàs (humorista i activista trans).

L'entreteniment i la prescripció cultural continuen sent els pals de paller d'una temporada que aposta també per l'humor, gràcies a la incorporació de l'ex-"APM?" Sergi Vives. Pel que fa a la prescripció musical, el programa es reforça amb una de les ments més inquietes d'iCat, Franc Lluís Giró, i també del grup El Pony Pisador, que versionarà grans èxits de la música. L'activista cultural Estela Ortiz seguirà cada dia l'actualitat a les xarxes socials, amb feminisme i les últimes tendències de les generacions millennial i Z.

L'objectiu d'aquesta nova temporada –la desena del programa "Els experts"– és la pluralitat, i es vol donar veu als protagonistes de les noves generacions i als temes que més els preocupen –ecologia, sexualitat, drets socials...– i generar espais oberts a la diversitat. Música, cinema, literatura, gastronomia, arts escèniques, còmic i sèries seguiran sent les especialitats del veterà despertador d'iCat, que es podrà seguir en vídeo a l'Instagram Live del compte @elsexperts.

Ara, també des de Lleida
Una altra de les novetats de la temporada és l'emissió diària de tres hores de programació des de Lleida per a tot Catalunya. De dilluns a divendres, de les 15.00 a les 18.00 h, Aran Mazuque presentarà la selecció musical iCatPlay des de la delegació de Catalunya Ràdio a Lleida. Abans, de les 11 a les 15 hores, Ajo Casals i Josep Maria Palau també posaran a l'aparador el millor de l'escena catalana actual i dels últims anys conjuntament amb la internacional.
 
Adolescents i Kids
El contingut més jove –una de les línies estratègiques de l'actual direcció del grup d'emissores– segueix sent l'aposta audiovisual d'iCat amb els programes "Adolescents iCat" i "Kids" en format vídeo a la web, l'app i al canal de YouTube. Els "Adolescents" comptaran amb Juliana Canet, Long Li Xue i dos fitxatges de TikTok, Berta Aroca i Àlex Tous, que s'incorporen a l'equip. David Its Me comandarà l'espai més jove, "Kids", que també incorporarà nous col·laboradors.
Anar al contingut