La portada de Mònica Terribas i els titulars de Catalunya Informació estaran disponibles a Alexa
La portada de Mònica Terribas i els titulars de Catalunya Informació estaran disponibles a Alexa

Catalunya Ràdio i TV3, primers mitjans a oferir continguts en català a l'Alexa d'Amazon

Els usuaris del servei de veu d'Amazon podran accedir a la portada de Mònica Terribas, als últims titulars de Catalunya Informació, al temps i al "Telenotícies vespre"

Actualitzat

Catalunya Ràdio i TV3 amplien els seus serveis i són els primers mitjans que oferiran continguts en català al servei de veu Alexa d'Amazon. Els "smart speakers" tenen la capacitat d'interactuar amb la veu, reproduir música o podcasts, recordar esdeveniments de l'agenda o proporcionar informació de servei a temps real. Representen, per tant, una evolució en els serveis d'informació, amb clara tendència a l'alça, segons tots els experts.

Saül Gordillo, director de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), remarca que amb aquesta incorporació "els mitjans públics són capdavanters":

"L'objectiu és que la ràdio i la televisió públiques segueixin sent motor en innovació tecnològica i que garanteixin la normalització del català en els nous productes i eines que treuen al mercat els grans monstres tecnològics."

Què oferirà Catalunya Ràdio a Alexa?

Dins l'oferta de continguts disponibles a partir de la setmana que ve en el llançament del servei, trobem la portada de Mònica Terribas a "El matí de Catalunya Ràdio". Els usuaris podran demanar a Alexa que reprodueixi un dels espais més populars del programa, on la periodista ofereix la seva interpretació de l'actualitat per ajudar-nos a entendre la realitat que ens envolta.

Una altra manera d'estar informat és a través dels últims titulars de Catalunya Informació, que també es podran consultar al servei de veu d'Amazon. En aquest cas, els propietaris del dispositiu sentiran el més destacat del que ha passat al món, en quatre minuts, i s'incorporarà també l'estat del trànsit, la previsió del temps i els esports.

Quins continguts de TV3 hi estaran disponibles?

L'accent es posa en un dels informatius més seguits de TV3, el "Telenotícies vespre", que presenta Toni Cruanyes, de dilluns a divendres, a les 21.00. El segon contingut seleccionat en aquesta primera fase és l'espai del "Temps", que actualitza periòdicament la previsió meteorològica del dia.

Com funciona Alexa?

Els usuaris del servei de veu Amazon Alexa poden posar-se al dia de les darreres notícies directament amb la veu, sense necessitat d'escriure o tocar cap pantalla. La manera de conversar amb "ella", l'Alexa, és a través d'uns altaveus intel·ligents, alguns dels quals tenen pantalla i mostren vídeos. L'usuari pregunta sobre la informació que necessita i el dispositiu respon.

Tots aquests continguts estaran disponibles a través del que Amazon Alexa anomena "skills", i n'hi haurà una per a cada contingut ofert. És a dir, l'usuari haurà de buscar la "skill" que es diu "TV3-Titulars Telenotícies vespre" i afegir-la, i fer el mateix amb la resta de continguts oferts.

Al portal web de la CCMA es crearà un espai, dins l'entorn de "Com veure'ns i escoltar-nos", on s'explicarà com es podrà accedir als continguts de Catalunya Ràdio i TV3 des del nou Amazon Alexa.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut