Miguel Bonal
Miguel Bonal
Premi Catalunya Música 2021

El violagambista Miguel Bonal, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau 2021

El Premi Catalunya Música, que l'emissora de Catalunya Ràdio atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany al violagambista aragonès Miguel Bonal

El violagambista Miguel Bonal ha estat guardonat amb el Premi Catalunya Música, que concedeix l'emissora de ràdio per vuitè any consecutiu i que consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori escollit per l'artista i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

És la primera vegada que un violagambista participa en el cicle El Primer Palau. El jurat ha valorat molt positivament la seva participació perquè "contribueix a la diversificació de la proposta artística del cicle i també a la consolidació i continuïtat generacional d'un instrument que té en la figura de Jordi Savall una icona d'abast internacional". A banda d'un accèssit i del premi que concedeix Catalunya Música, Miguel Bonal també ha guanyat el Premi de la Crítica.

Miguel Bonal va néixer a Saragossa el 1999 i amb set anys va començar els seus estudis de viola de gamba. El 2017 va compaginar l'estudi de viola de gamba i violoncel barroc a l'ESMUC, amb Emmanuel Balsa. Actualment, estudia un màster al Conservatori Reial de la Haia, amb Mieneke van der Velden.

El jurat encarregat dels premis, corresponent a la vint-i-sisena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau i format per Corrado Bolsi, Raimon Colomer, Ulrike Haller, Alfons Reverté i Alba Ventura, ha acordat atorgar també el Premi El Primer Palau 2021 al pianista català Eudald Buch. El jurat ha destacat "la seva solidesa interpretativa al capdavant d'una obra de tanta exigència com la Sonata en si menor de Franz Liszt".

A més, el jurat també ha atorgat dos accèssits, al violagambista Miguel Bonal i al clarinetista portuguès resident a Suïssa Sergio Pires. Finalment, el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català, que consisteix en la participació al circuit Xarxa de Músiques, ha estat concedit a la pianista francesa Laure Cholé. Pel que fa a la resta de premis extraordinaris, el duo de pianos Anton & Maite, format pel rus Anton Dolgov i la navarresa Maite León, ha obtingut el Premi Juventudes Musicales de España.

El lliurament de premis i el concert de clausura del cicle El Primer Palau 2021 es farà el dijous 18 de novembre a les 20.00, al Palau de la Música Catalana. L'acte el presentarà el periodista de Catalunya Música Albert Torrens. En aquest mateix acte s'oferirà el concert de la guanyadora de l'edició passada del cicle, la violinista madrilenya Cristina Cordero, que actuarà en format de trio al costat de Noemí Fúnez, viola, i Juan Baraona, piano. El trio interpretarà "Quinze peces del ballet 'Romeu i Julieta'" de Serguei Prokófiev, amb guió adaptat de l'obra de William Shakespeare per Cristina Cordero i Juan Baraona i els arranjaments per a viola i piano de Vadim Borissovski i David Grunes.

Aquest concert serà enregistrat per Catalunya Música, que l'oferirà properament.

 

Anar al contingut