Natació

Fred Vergnoux diu que la natació està menyspreada i que per al futbol tot són facilitats

La decisió del Ministeri de Sanitat de no obrir piscines en la fase 1 de la desescalada deixa molt contrariat el tècnic en cap de la Federació Espanyola i entrenador de Mireia Belmonte

Xevi BardoletActualitzat

Fred Vergnoux, que fa ja deu temporades que entrena la campiona olímpica Mireia Belmonte, no s'acostuma a mossegar la llengua quan veu una injustícia cap al seu esport. I les dificultats que estan trobant els nedadors aquests dies per tornar al seu hàbitat ha provocat reaccions de molta contrarietat i sarcasme per part del tècnic francès.

"No entenc per què Messi entrena des de divendres i la Mireia no pot. Som esportistes professionals. Invitaria els futbolistes a venir un dia al CAR a veure la nostra feina. Una setmana sense piscina és un mes de feina perdut. I portem ja nou setmanes."

Vergnoux ha aclarit que li agrada molt el futbol i el Barça, i que té fotos amb Messi i Piqué, però que hi ha coses que no entén. En to de broma, ha afegit:


"Potser en el pròxim confinament, caldrà tenir cada nedador a casa d'un futbolista, perquè allà sí que hi ha piscina"

Preguntat sobre si han intentat convèncer el govern espanyol sobre la necessitat d'obrir les piscines en la Fase 1 del desconfinament -només es podrà obrir la piscina del CAR, però no les dels clubs- Vergnoux ha tornat al to més irònic:


"Potser quan els nostres governants  pensen en una piscina, els ve al cap un lloc de picnic amb tres mil persones. Nosaltres faríem sevir la piscina amb distància i a més està demostrat científicament que el virus es tres vegades menys contagiós. Es podrà anar al bar a fer una cervesa i no es pot entrenar".


El cap de la natació de la Federació Espanyola ha parlat en una xerrada de la campanya 123aCorrer, que propulsa l'esport popular i femení i que apadrinen Mireia Belmonte i la jugadora de bàdminton Carolina Marín. Fernando Rivas, tècnic de Marín, també s'ha mostrat crític en la comparativa amb el futbol. I Vergnoux no ha deixat ningú indiferent amb més confessions com aquestes:


"La Mireia no té neoprè i n'està esperant un per poder nedar al mar. El fet que s'hagin cancel·lat els Jocs ens dona un marge de 14 mesos. És clar que anirem a buscar la medalla. Esportistes com la Mireia o la Carolina Marín no hi van a passejar-se o a fer-se un tatuatge."

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut