Vilassar de Dalt

Dia d'emocions per als més petits en sortir al carrer: poder veure els avis

Les trobades han estat sense abraçades ni petons, mantenint les distàncies de seguretat

Laia Mestre Sopeña / Xavier Fornós CiuranaActualitzat

Aquest diumenge molts nens han sortit per primer cop al carrer després de 43 dies i, alguns, el primer que han fet ha estat anar a saludar els avis o algun altre familiar. Però per fer-ho possible, han de tenir la sort de viure a prop perquè no es poden allunyar més d'un quilòmetre de la porta de casa seva.

La Núria Mestre viu a Vilassar de Dalt i és una de les persones que ha decidit portar els seus dos fills a veure els avis, que resideixen a escassos 200 metres de casa. No s'havien vist des que va començar el confinament.

La Núria Mestre explica com n'estaven de nerviosos abans de sortir al carrer.

"És avui que podem sortir, de veritat? Quan podrem sortir? És que vull sortir ara. Ha sigut una gran festa. Una gran emoció. Ells en tenien moltes ganes."

 

 

 

Els avis, Lluís Albert Mestre i Fina Lloberas, també estaven molt contents de veure els nets després de tants dies:

"Massa dies sense poder dinar amb ells, sense poder celebrar res. Això és dur."

Al mateix carrer, el Jan i l'Ona han saludat de lluny la besàvia Pilarín, de 92 anys. Ho han fet sense aproximar-s'hi gaire. És important mantenir la distància de seguretat.

I és que moltes de les sortides d'avui s'han aprofitat per veure familiars. Encara que fos sense acostar-s'hi. Una situació que de vegades no és fàcil d'entendre. La Mireia Miranda ha vist com la seva filla s'entristia quan no ha pogut abraçar els seus avis i els ha hagut de saludar des del carrer.

 

 

 

Mireia Miranda:

"S'ha posat trista perquè no els pot abraçar i, pobreta, no ho acaba d'entendre això. Ella voldria anar amb els avis."

Els nens poden sortir de les 9 del matí a les 9 del vespre, però la Generalitat recomana que es faci per franges d'edat per evitar aglomeracions.

A Vilassar de Dalt també ens hem trobat amb dues germanes adolescents. La Queralt ja té 14 anys i, per tant, de moment, no podrà sortir al carrer:

"Ahir em pensava que podria sortir avui amb la meva germana, però em van dir que no. I no puc sortir, només per anar a comprar o passejar un gos, però no tinc gos."

En canvi, la seva germana, la Làia, de 13 anys, ha sortit aquest diumenge a la tarda, per primera vegada.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut