Javier Zaragoza durant el judici del procés (ACN)
Javier Zaragoza durant el judici del procés (ACN)

Zaragoza diu que va ser "un error imperdonable" que Alemanya no lliurés Puigdemont

Un dels quatre fiscals del judici del procés avança que la sentència se sabrà abans del 10 d'octubre

RedaccióActualitzat

Un dels quatre fiscals que van participar en el judici del procés, Javier Zaragoza, ha avançat que la sentència es farà pública dins de les dues primeres setmanes del mes que ve. En una conferència a Buenos Aires, avançada per la SER, Zaragoza també ha criticat la justícia alemanya per no haver entregat Carles Puigdemont quan va ser detingut.

Tot just tres mesos després d'haver acabat el judici, el fiscal ha revelat que la sentència se sabrà en un dels deu primers dies d'octubre, un mes abans de les eleccions generals del 10 de novembre, anunciades aquest dimarts per Pedro Sánchez. Javier Zaragoza ha fet aquesta previsió:

"La sentència, segons les meves informacions, sortirà publicada crec que en els primers 10 dies, potser molt a prop de la festivitat del Pilar, el 12 d'octubre."

 

Intervenció del fiscal Zaragoza durant el judici (ACN)

I més enllà de la data de publicació de la sentència, Zaragoza ha carregat amb contundència contra el tribunal de Schleswig-Holstein per no haver lliurat Carles Puigdemont a les autoritats espanyoles:

"El tribunal de Schleswig-Holstein va cometre un error imperdonable. Va incomplir palmàriament les normes europees reguladores de l'ordre de detenció i entrega. L'hauria d'haver entregat perquè el jutgessin, ja que hi havia doble incriminació, i també perquè aquest tribunal va entrar en apartats que són competència exclusiva del Suprem, que és l'encarregat de jutjar els fets."

 

ARXIVAT A:
Judici procésJudicial
Anar al contingut