Sánchez anuncia noves eleccions generals el 10 de novembre
Pedro Sánchez, durant l'anunci de noves eleccions (Reuters)
Madrid

Sánchez anuncia noves eleccions generals el 10 de novembre

El president del govern espanyol en funcions diu que "ha estat impossible" arribar a acords amb les altres formacions polítiques i demana als espanyols que parlin "encara més clar"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha anunciat que hi haurà eleccions el 10 de novembre. Ho ha dit en una compareixença des de La Moncloa després que no ha aconseguit els suports necessaris per a la investidura. El rei Felip VI ha constatat que el líder socialista no tenia prou suports durant la seva ronda de contactes amb tots els partits polítics i no l'ha proposat com a candidat.

Durant la seva compareixença després de la reunió amb el rei, Sánchez ha assegurat que "ha estat impossible complir el mandat electoral del 28A. Ho he intentat per tots els mitjans, però ens ho han fet impossible".

 



Sense acords

En aquest sentit, ha carregat contra Ciutadans i el PP, a qui va demanar una abstenció "tècnica" per desbloquejar la situació. També ha estat especialment dur amb el partit de Pablo Iglesias: "L'acord amb Unides Podem no ha estat possible. Han impedit quatre vegades des de 2015 la formació d'un govern progressista liderat pel PSOE", ha acusat.

El líder socialista ha dit que els espanyols van parlar clar a les urnes en les eleccions d'abril i maig i ha afegit: "Demanarem als espanyols que el 10 de novembre ho diguin encara més clar."

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezAlbert RiveraPablo CasadoEleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut