Wayne Rooney és el gran protagonista de la jornada de partits classificatoris

Wayne Rooney, 17 anys, s'ha convertit en el jugador anglès més jove de la història que fa un gol en un partit amb la selecció. El davanter de l'Everton ha fet el primer gol dels "pross", que han acabat guanyant Macedònia (1-2) gràcies a un penal transformat per David Beckham. En un dels altres partits destacats de la jornada, Itàlia ha guanyat Gal·les (4-0) amb tres gols d'Inzaghi i un de penal de Del Piero. En una segona part excel·lent, els homes de Trappatoni han fet un pas molt important sumant tres punts vitals davant de la selecció revelació d'aquesta fase de classificació.

En el grup d'Espanya, Grècia ha consolidat la primera plaça gràcies a la seva victòria a Armènia (0-1) amb gol del jugador del Perusa Vryzas. Ucraïna ha decebut i només ha pogut empatar amb Irlanda del Nord (0-0). Txevtxenko (que no ha jugat per lesió) i companyia han de guanyar Espanya el proper dimecres a Elx si volen tenir alguna possibilitat de ser a l'Eurocopa de Portugal. França ha golejat Xipre (5-0) amb gols de Wiltord (2), Trezeguet (2) i Henry i continua la seva marxa triomfal amb sis victòries en sis partits. Només la victòria d'Eslovènia sobre Israel (3-1) fa que els francesos hagin d'esperar una jornada més per estar matemàticament classificats. Holanda, amb gols de Kluivert i Cocu, ha guanyat Àustria (3-1) i es jugarà el primer lloc del grup en la jornada de dimecres contra la República Txeca. I la selecció andorrana continua sense puntuar després de set jornades. En aquesta ocasió ha estat Croàcia (0-3) la que ha guanyat a l'Estadi Comunal.