Iraq

Vuit morts, tres d'ells diputats, i 23 ferits en un atemptat a la cafeteria del Parlament iraquià

Fonts militars nord-americanes asseguren que són 8 els morts i 23 els ferits en l'atemptat d'aquest migdia al Parlament iraquià. Fins ara, el balanç era de quatre víctimes mortals, tres diputats del Parlament i un empleat, i una desena de ferits. El terrorista suïcida ha entrat a la cafeteria de l'edifici i ha fet esclatar la càrrega explosiva que portava ajustada a la cintura just quan la majoria dels diputats hi estaven dinant. Segons algunes fonts, el suïcida era el guardaespatlles d'un parlamentari. El president dels EUA, George Bush, ha condemnat un atemptat que, segons ha dit, tenia un alt contingut simbòlic, perquè el Parlament és el cor de la democràcia.

Actualitzat

Fonts militars a l'Iraq han atribuït l'atemptat a Al-Qaeda, que amb aquesta acció desafiaria obertament el pla de seguretat de Bagdad implantat fa dos mesos pels EUA i l'exèrcit iraquià per lluitar contra la insurgència, un pla que està donant bons resultats i que per això la insurgència vol fer fracassar.

El govern iraquià calculava avui que, gràcies a aquest pla, uns 10.000 iraquians que havien fugit de la capital per la virulència dels atacs ja han tornat a Bagdad.

D'altra banda, un camió bomba ha explotat, en plena hora punta, sobre el pont més important del nord de Bagdad i ha provocat la mort d'una desena de persones i ferides a una trentena. Es tracta del pont d'Al-Sarafiyah, que travessava el riu Tigris i unia un barri xiïta i un de majoria sunnita, al nord de la capital iraquiana. Diversos vehicles que travessaven el riu han caigut a l'aigua per l'esfondrament del pont.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut