Vox amenaça l'estabilitat a Andalusia després que Casado els titllés d'extrema dreta
Abascal i Casado

Vox amenaça l'estabilitat a Andalusia després que Casado els titllés d'extrema dreta

El líder del PP es referma i recorda que l'ultra francès Jean-Marie Le Pen va felicitar Vox pels resultats de les eleccions

RedaccióActualitzat

El revés electoral del PP i, especialment, les declaracions de Pablo Casado qualificant Vox d'extrema dreta, fan trontollar el govern andalús. L'executiu de la Junta d'Andalusia, recordem-ho, està format pels populars i Ciutadans, i té el suport del partit de Santiago Abascal.

Vox ja ha amenaçat de bloquejar els pressupostos si Casado no es retracta. El portaveu de Vox a la cambra andalusa, Alejandro Hernández, veu ganes de fer mal en les paraules del dirigent del PP.

"Ens han copiat punts importantíssims del nostre programa i ara ens diu ultres o d'extrema dreta. Efectivament té ganes de molestar i d'ofendre i fins i tot d'injuriar. Per tant, nosaltres prendrem mesures"

Però Pablo Casado insisteix en les crítiques tant al partit d'Albert Rivera com a Vox. De tots dos ha dit que "sembla que s'alegrin que hagi guanyat el PSOE" a les generals perquè "la seva estratègia era derrotar el PP."

A la seva arribada a l'acte de celebració del Dia de la Comunitat de Madrid, el president del PP s'ha reivindicat com a líder de l'oposició. I ha mostrat la seva disconformitat que es parli de les "tres dretes". Ha qualificat Cs de "socialdemòcrata", a Vox de "dreta radical" i al PP de "centredreta".

El líder popular ha dit que serà difícil per a Vox explicar a la ciutadania "que no respecten aquesta Unió Europea, que no aposten per la Política Agrària Comuna i que està al costat dels populistes com Jean-Marie Le Pen [fundador del Front Nacional]", que va felicitar per Twitter el partit de Santiago Abascal pels seus resultats electorals.

Pel que fa a Cs, Casado ha dit que "animen al transfuguisme", quan s'ha referit al fitxatge de l'expresident madrileny Ángel Garrido, que en un principi havia de formar part de la candidatura del PP a les europees i que finalment serà el número 13 en la llista de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid.


Ciutadans no comparteix que Casado digui que Vox és d'extrema dreta

 

Juan Marín evita polemitzar amb Pablo Casado sobre Vox (EFE)


El vicepresident de la Junta d'Andalusia i líder de Cs en aquesta comunitat autònoma, Juan Marín, ha dit que "no comparteix en absolut" les declaracions de Casado en què defineix Vox com a partit d'extrema dreta.

Marín evita polemitzar amb el president del PP sobre les crítiques a Vox i també a Cs. Considera que qüestions tan importants com garantir els serveis públics i inversions a Andalusia no es poden "barrejar" amb les declaracions que pugui fer un dirigent polític en un moment determinat."

"Les qualificacions que cadascú faci que les resolguin entre ells", ha afirmat el vicepresident andalús, que ha defensat que ell no posa mai etiquetes. Diu que és Casado "el responsable del que hagi dit."

ARXIVAT A:
Eleccions 28AAndalusiaPPPablo CasadoVox
Anar al contingut