Ciclisme

Vinokurov dóna positiu en la contrarellotge a Albí i el seu equip, l'Astana, es retira del Tour

Aleksandr Vinokurov ha donat positiu en un control sanguini efectuat dissabte passat després de la contrarellotge individual a Albí, en què precisament ell es va adjudicar la victòria. El positiu va ser confirmat pel seu propi equip, l'Astana, que a més va anunciar que es retira en bloc del Tour de França. A falta de fer-se la contraanàlisi corresponent, el positiu es va produir en haver trobat dos tipus de glòbuls vermells a la sang de Vinokurov, fet que demostraria que es va fer una transfusió amb sang d'algun donant compatible.

Actualitzat

L'escàndol del dopatge ha tornat, doncs, a colpejar, i amb força, el Tour de França. Han hagut de passar divuit dies, però finalment ja ha saltat el primer escàndol de la ronda francesa relacionat amb el dopatge. Enguany, Vinokurov havia guanyat dues etapes al Tour, l'última aquest mateix dilluns. La policia va fer un escorcoll a l'hotel de concentració de l'Astana, però, tot i que l'equip encara hi era, Vinokurov ja havia marxat.

Vinokurov apartat i Astana abandona

Just després que sortís a la llum el positiu de Vinokurov, l'Astana va decidir apartar-lo de l'equip amb efecte immediat. Només es va seguir el codi ètic exigit per Astana als seus corredors. L'equip Astana va decidir abandonar el Tour de França com a conseqüència del positiu del seu corredor Vinokurov. L'Astana, que té a les seves files l'alemany Andreas Klöden, cinquè a la general, i el kazakh Andrei Kaixetxkin, vuitè, no prendrà avui la sortida en la setzena etapa.

El president del Tour ho confirma

El mateix president del Tour de França, Patric Clerc, va confirmar el positiu de Vinokurov i l'abandonament de l'equip Astana a la ronda francesa.

Altres casos de dopatge

El Tour de la dignitat, obsessionat per netejar el seu nom i amb un pronòstic obert ateses les baixes d'especialistes com Ullrich, Basso o Mancebo, no s'ha escapat de l'ombra de l'escàndol. Primer va ser el ciclista del T-Mobile Patrick Sinkewitz, que, un cop retirat de la cursa per haver topat amb un espectador, va donar positiu en un control de dopatge durant un entrenament previ a la ronda francesa. Les televisions públiques alemanyes van decidir vetar la prova i suspendre'n les emissions.

D'altra banda la direcció del Tour va permetre que el líder de la prova, Michael Rasmussen, tot i no haver passat dos controls sorpresa de la Unió Ciclista Internacional, continués en cursa. El danès no en va donar explicacions a la seva federació.

L'any passat no va poder competir com a conseqüència de l'"operació Port", ara Vinokurov dóna positiu i manté viu l'escàndol de l'històric Tour, tacat per la confessió de Rijs, guanyador fraudulent del 1996 i esborrat del palmarès, i per un Floyd Landis que amb el mateix mallot espera el veredicte final.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut