Pineda de Mar

Veïns de Pineda creen una xarxa sense fils que permet l'accés gratuït a internet a tot el poble

Un grup de veïns de Pineda de Mar ha ideat i implantat una xarxa sense fils que permet a tota la comunitat compartir l'accés a internet de forma gratuïta. L'accés a la xarxa és limitat per no incórrer en un cas de competència deslleial amb les operadores de telefonia. Segons els seus creadors, però, les prestacions de la xarxa Pineda Sense Fils, sorgida en col·laboració amb la plataforma Guifi.net, poden ser molt útils per a persones joves i sense recursos en l'actual situació de crisi econòmica. Alguns voluntaris que sí que paguen la seva quota als operadors cedeixen part del seu senyal a la comunitat, i es distribueix a través d'una dotzena d'antenes repartides pel poble que donen cobertura gratuïta a la resta de veïns.

Actualitzat
Les prestacions són limitades i, per tant, els usuaris no es podran descarregar arxius ni estar-hi tot el dia connectats. Així s'evita entrar en un cas de competència deslleial.

Un dels impulsors, Ignasi Fernández, explica que el sistema està pensat per a persones joves, sense recursos o que necessitin accedir a internet de manera puntual per consultar el correu electrònic, les xarxes socials o algunes pàgines web. La xarxa està creada des de l'any 2000, però és ara que amb el suport de l'Ajuntament pinedenc es pot estendre a tots els racons del poble.

Segons Fernández, la xarxa pot funcionar amb l'aportació de quatre o cinc línies d'ADSL que alguns voluntaris paguin als operadors de telefonia. L'Ajuntament ha aportat dues línies, una altra la parròquia del Poble Nou i dues més son de dos dels particulars impulsors del projecte. La resta de la població s'hi podrà connectar gratuïtament gràcies a unes antenes que difonen el senyal.

La cobertura serà total des del carrer i només en alguns casos arribarà dins de les llars. Els veïns que col·laborin amb la comunitat instal·lant una d'aquestes antenes es podran connectar també des de casa. La resta de veïns, així com els visitants, es podran connectar a internet des dels carrers, places i terrasses del poble. També es fa arribar la cobertura a la platja.
Anar al contingut