Una de les cases del quibut Ke'im cremada dissabte en l'atac de Hamas
Una de les cases del quibuts Ke'im cremada dissabte en l'atac de Hamas
Israel

"Van calar foc a casa en veure que no podien entrar": l'atac de Hamas al quibuts de Re'im

El so de les sirenes i de trets va despertar dissabte els veïns de Re'im pocs minuts després milicians de Hamas entraven casa per casa buscant els residents

RedaccióActualitzat

Sis del matí de dissabte. Les sirenes comencen a sonar sense aturador al quibuts Re'im, situat a poca distància de la frontera amb la Franja de Gaza.

Els veïns de Re'im --poc més de 400 censats-- surten apressadament de casa i miren incrèduls el cel: "Estava ple de coets, generalment aquí mai no cauen coets". Després van sentir els primers trets, trets que venien del nord i trets que venien del sud.

"Vam entendre que alguna cosa greu estava passant, aquí dins de casa nostra, i tothom va córrer cap als refugis."

Així explica Eldad Aloni, resident a Re'im, com van ser els primers minuts de l'atac sorpresa de Hamas a Israel.

Durant les interminables hores que van passar dins el refugi van saber l'atac massiu de Hamas, la xifra de morts i ferits en els atacs a més d'una vintena de quibuts i localitats properes a Gaza: "Van començar a arribar missatges, vam sentir olor de cremat, hi havia cases en flames, hi havia ferits, morts. Va ser quan vam comprendre que hi havia hagut una infiltració".

"Vam sentir entrar els terroristes a casa cridant en àrab", recorda Eldad Aloni. Assegura que els milicians de Hamas buscaven els residents per matar-los o segrestar-los i van intentar entrar dins els refugis: "Intentaven obrir la porta del refugi, però no van poder perquè des de dins vam assegurar el pany. Quan van veure que no podrien entrar, simplement van llançar gasolina i van calar foc a la casa".

Molt a prop de Re'im es feia el Festival Nova de música trance. L'atac de Hamas va agafar els assistents en plena festa i multitud de joves civils van haver de fugir corrents del foc de les metralletes.

Vint-i-quatre hores després de l'atac, Eldad ha sortit del refugi i ha tornat a casa seva acompanyat de soldats israelians que han revisat casa per casa a la recerca de milicians de Hamas amagats. Als carrers encara surt fum de cases i cotxes cremats i se senten trets a distància:

"Sortim dels refugis per intentar veure què ha passat al quibuts, estem angoixats pel que pugui passar, per què ens trobarem. És difícil expressar els sentiments, no estic segur que ningú aquí pugui comprendre què està passat, les notícies arriben i les estem digerint".

Aquest és l'escenari que ha trobat aquest matí Eldad Aloni quan ha pogut sortir a l'exterior: 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut