Unides Podem evita a Sánchez haver de comparèixer al Congrés per l'Open Arms
Carmen Calvo i Pedro Sánchez, durant una reunió aquest dimarts amb col·lectius LGTBI (EFE)
Madrid

Unides Podem evita a Sánchez haver de comparèixer al Congrés per l'Open Arms

La Diputació Permanent decideix que Carmen Calvo doni explicacions i rebutja que Josep Borrell comparegui per l'informe d'Espanya Global

Actualitzat

Mentre les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez continuen encallades, Unides Podem continua fent gestos cap al PSOE. El grup encapçalat per Pablo Iglesias ha estalviat a Sánchez el tràngol d'haver de comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre la gestió de la crisi de l'Open Arms. La confluència d'esquerres es conforma que ho faci la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, aquest dijous.

Així ho ha aprovat la Diputació Permanent, en una sessió marcada pel bloqueig polític. Unides Podem i el PSOE han continuat amb els retrets mutus sobre la falta d'acord en la investidura de finals de juliol:

Ione Belarra (Unides Podem): "48 hores van ser molt poc temps per arribar a un govern de coalició progressista. Ens vam quedar a prop i, precisament per això, ara no té sentit tornar a l'inici."

Adriana Lastra (PSOE): "És que no entenc gaire bé que reprenguem les negociacions on les vam deixar. És que les vam deixar en una votació al Congrés dels Diputats en què Unides Podem va impedir que avui hi hagués un president del govern socialista."

 

Per la seva banda, els partits de centre-dreta han criticat que Sánchez no doni explicacions a la cambra baixa:

Cayetana Álvarez de Toledo (PP): "A jutjar per això d'avui, el que haurien d'estar oferint-los són un parell de vicepresidències, tres ministeris... En fi, jo, si fos el senyor Iglesias, estaria avui mateix cobrant-me els enormes favors que li acaba de fer perquè el senyor Sánchez no doni la cara per alguna cosa que és estrictament la seva responsabilitat."

Inés Arrimadas (Cs): "És increïble que portem sis mesos sense que el govern doni la cara. Amb uns ministres amagats, amb un president del govern amagat, que només vol substituir l'activitat parlamentària amb reunions com si fos el cap de l'estat."

 

Lastra i Arrimadas, en una conversa amb els diputats de Ciutadans José Manuel Villegas i Fernando de Páramo (EFE)

 

Tot i que, en principi, demanava una compareixença urgent de Sánchez al Congrés dels Diputats per informar sobre els últims Consells Europeus, Unides Podem finalment ha acceptat que en parli en una sessió ordinària.

Borrell tampoc compareixerà

La Diputació Permanent també ha rebutjat la compareixença del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per l'informe sobre Catalunya d'Espanya Global que s'ha fet públic aquest mes. El document contraresta els arguments independentistes de cara a l'opinió pública internacional. Els vots de PP, Cs i Vox s'han sumat als socialistes per impedir-ho.

La investidura, mentrestant, continua en punt mort. Les reunions polítiques per intentar trobar el desbloqueig no es reprendran fins la setmana que ve.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezUnides PodemInvestiduraMigracionsJosep Borrell
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut