El foc ha començat cap a dos quarts de sis de la tarda i ha obert un nou focus a primera hora de la nit (Bombers)
El foc ha començat cap a dos quarts de sis de la tarda i ha obert un nou focus a primera hora de la nit(Bombers)

Controlat l'incendi al massís de les Gavarres 24 hores després que es declarés el foc

El foc, causat per un llamp, havia revifat fora del perímetre a primera hora de la nit de divendres

Actualitzat

Aquest dissabte a la tarda els bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal causat per un llamp al Puig d'en Batet, entre Sant Miquel i els Àngels, al peu del massís de les Gavarres. El foc, prop del terme de Sant Martí Vell, al Gironès, havia començat aquest divendres a dos quarts de sis tocats.

Segons ha informat el cos, encara hi ha vuit dotacions al lloc. Aquest mateix dissabte els bombers han remullat la zona per evitar revifades i apagar les soques que havien quedat somortes. 

El foc es va declarar a la tarda després d'una tempesta seca damunt del massís, que té més de 30.000 hectàrees de massa forestal contínua entre el Gironès i el Baix Empordà. Les primeres estimacions situen la superfície afectada en dues hectàrees.

Durant tot el dia els bombers han vigilat l'evolució del foc, que divendres a la nit havia revifat fora del perímetre, uns 300 metres més endavant del cap, i havia fet pujar el foc per la carena.


Davant l'avanç de les flames, els Bombers van demanar el confinament dels veïns de Bevià, a Madremanya, per evitar exposició al fum.

 

La zona era especialment perillosa per la massa de combustible forestal que s'hi acumula, les altes temperatures dels últims dies i el risc de tempestes elèctriques.

En un inici, cinc dotacions aèries dels bombers van fer descàrregues d'aigua al flanc dret, mentre que es van destinar els mitjans terrestres al flanc esquerre.

A més, l'incendi va obligar a tallar un tram de la GIV-6703 entre els punts quilomètrics 4 i 10 de la via.

Amb l'arribada del capvespre els mitjans aeris es van retirar, però a la zona hi van continuar treballant dinou dotacions terrestres. 

Just aquest divendres Interior ha estès l'alerta per risc d'incendi i altes temperatures, i a partir de dissabte afectarà 249 municipis i vuit parcs naturals.

A més del parc de la Serra de Montsant, se n'hi han afegit set més: Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Garraf-Foix, Serra del Montmell, Muntanyes de Prades, Serres de Cardó-el Boix i Vandellòs-Tivissa.

Protecció Civil demana la màxima precaució davant del perill extrem d'incendi, que tindrà el punt més crític dissabte i podria allargar-se fins diumenge.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut