El Col·legi oficial de Metges de Barcelona ha presentat una denúncia als Mossos (Wikimedia Commons)

Una odontòloga fent-se passar per metge en una residència, segon cas d'intrusisme a Barcelona

La dona va estar durant 4 anys en un centre de Sanitas després de falsificar la documentació del Col·legi de Metges, que l'ha denunciat als Mossos

RedaccióActualitzat

La setmana passada vam saber el cas d'un noi de 21 anys que s'havia fet passar per metge a Barcelona i que va ingressar a la presó per ordre del jutge. Ara ha sortit a la llum un segon cas sota investigació judicial, el d'una dona de 54 anys sense la carrera de Medicina que hauria treballat com a metge durant 4 anys en una residència de gent gran de Barcelona.

El Col·legi de Metges de Barcelona ha presentat una denúncia als Mossos contra la dona, que feia servir un número de col·legiat sense tenir-hi res a veure, segons ha confirmat TV3.

 

Els falsos metges s'han descobert arran d'una auditoria interna de la mútua Sanitas, propietària dels geriàtrics on treballaven, segons ha informat la cadena SER. Abans, només demanaven als empleats el document original de les taxes anuals de col·legiat per assegurar-se que seguien en actiu, com obliga la llei, però aquest any s'ha descobert l'engany perquè han contrastat la informació amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i s'ha vist que la documentació era falsa.

La dona només tenia estudis d'Odontologia, però passava consulta amb els residents, administrava medicació i firmava informes mèdics i certificats de defunció. Està sota investigació judicial, per un delicte d'intrusisme, com ja va passar amb l'altre metge fals.

Pel que fa al primer cas descobert, en un primer moment es va dir que havia treballat en una clínica privada, però segons aquesta informació, va ser durant gairebé dues setmanes a la Residència Altanova-Sant Gervasi de Barcelona, en plena pandèmia, fins que es va donar de baixa voluntàriament per anar a l'Hospital de Martorell, on va treballar vint hores i on va firmar l'acte de defunció per Covid d'un pacient de 79 anys.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut