Un xiringuito sud-africà, amb capacitat per a 24 persones, millor del món
El Wolfgat, davant la costa Atlàntica. (Google Maps)

Un xiringuito sud-africà, millor restaurant del món

Els nous World Restaurant Awards premien el Wolfgat, un restaurant amb un menú de poc més de 50 euros

Xevi MiróActualitzat

Els 100 jutges dels World Restaurant Awards han decidit que el millor restaurant del 2018 és un petit xiringuito de la costa atlàntica de Sud-àfrica, a 150 km de Ciutat del Cap. Es tracta del Wolfgat. El xef es diu Kobus van der Merwe, té 38 anys i va obrir el restaurant fa tot just dos anys. Té capacitat per a no més de 24 persones i un menú degustació que no arriba als 60 euros

 

 

Els World Restaurant Awards van néixer amb la intenció de posicionar-se de manera diferent dels seus competidors, la llista dels 50 Best i la guia Michelin, i per això han tingut en compte un restaurant que havia passat desapercebut pels altres premis. El Wolfgat també ha guanyat el premi de millor restaurant dins la categoria "Fora del mapa". 
 

Categories atípiques 

Alain Ducasse, un dels xefs més reputats de França, va guanyar el premi a "Millor cuiner sense tatuatges" i un altre Alain, compatriota seu i també de molt renom, Alain Passard, va rebre el premi a millor compte d'Instagram, tot i que el seu primer post és del 2015.

Andoni Luis Aduriz, xef del Mugaritz, s'ha endut un premi per la seva carta de vins i les seves "idees fresques en el món del beure".  El Mugaritz, número 9 a la llista 50 Best i amb dues estrelles Michelin, rep aquest premi poc després de substituir el sommelier amb el qual havia treballat durant més de set anys. 

L'Enigma, l'únic restaurant català nominat, no s'ha endut el premi a "Pensament original" al qual optava. 

 

El Noma, de nou

El mateix dia que neixien els World Restaurant Awards, la Guia Michelin va aprofitar per anunciar els que -segons el criteri dels seus inspectors- són els millors restaurants del nord d'Europa. El Noma, de René Redzepi, que havia estat tancat per canviar d'ubicació, ha tornat a la llista amb dues estrelles.
 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut