Tsipras afronta una crisi de govern (Reuters)
Tsipras afronta una crisi de govern (Reuters)
Atenes

Un vot salva Tsipras a Grècia després de la crisi pel canvi de nom de Macedònia

El primer ministre supera la qüestió de confiança al Parlament arran de la ruptura de la coalició de govern

RedaccióActualitzat

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, conserva la confiança del Parlament, després d'una votació que ha superat per la mínima: hi han votat a favor 151 diputats dels 300 de la cambra. Tsipras va demanar la confiança de la cambra, després de la sortida de l'executiu del partit Grecs Independents, un dels seus socis de govern pel desacord sobre el canvi de nom de la veïna Macedònia pel de Macedònia del Nord.

Ara el mandatari grec té el camí lliure per sotmetre aquesta polèmica qüestió a votació, que al final ha de permetre que Grècia aixequi el veto perquè Macedònia formi part de la Unió Europea.

El conflicte sobre Macedònia va generar una crisi de govern. La formació nacionalista Grecs Independents va retirar el suport a l'executiu de Tsipras com a protesta per l'acord per batejar com a Macedònia del Nord el que fins ara ha estat l'antiga República Iugoslàvia de Macedònia.

El líder de Grecs Independents, Panos Kammenos, va dimitir com a ministre de Defensa. I tot seguit, dos ministres més, el de Cultura i el número dos de Desenvolupament Rural, favorables a aquest pacte, han marxat del grup parlamentari.


Notícia relacionada: Fracassa el referèndum de canvi de nom a Macedònia per la poca participació

Anar al contingut