Barcelona

Un vídeo i un compte de Twitter atribuïts a Anonymous anuncien una operació per destruir Facebook

Anonymous pensa en gran i estaria preparant una operació contra Facebook. L'objectiu: destruir la xarxa social de Mark Zuckerberg. La data: el 5 de novembre de 2011. Així ho anuncia un vídeo a YouTube i un compte recent creat a Twitter que signen amb les imatges i la retòrica habitual del col·lectiu Anonymous. En l'amenaça no s'explica com els "hackers" podrien tombar Facebook ni què entenen per destruir la xarxa social. Si es portés a terme, aquesta seria l'operació de més envergadura del col·lectiu pel nivell de la infraestructura de servidors i de seguretat de Facebook.

Actualitzat
El compte de Twitter @OP_Facebook ha penjat a YouTube un vídeo on dóna per oberta la seva guerra contra Facebook. Acusa la xarxa social de robar informació dels usuaris i vendre-la "als poderosos com si fossin trossos de paper". Per això, assegura que "el règim ha arribat a la seva fi, Facebook deixarà d'existir". La data per a l'atac és el 5 de novembre.

El vídeo no especifica de quin tipus d'operació es tracta ni de com podria Anonymous enfonsar Facebook, amb una infraestructura de servidors arreu del món. El vídeo i tota l'operació, de fet, podrien ser una farsa, però el compte de Twitter va signat per Anonymous i inclou el nom de LuLz Boat, emblema de LulzSec, un grup de "hackers" associat a Anonymous. Per contra, la filosofia de l'atac no s'adiu amb el que defensa Anonymous de no perjudicar els usuaris. De moment, els canals habituals del col·lectiu de "hackers" no se n'han fet ressò, però l'etiqueta #OpFacebook estén el rumor per la xarxa.

Facebook ha creat recentment una campanya per premiar amb 500 dòlars els "hackers" que siguin capaços de trobar vulnerabilitat en el seu codi font. El vídeo d'OP_Facebook assegura que "ho fan per fer creure al món que ells tenen el control".

El 5 de novembre és la nit de Guy Fawkes al Regne Unit. Fawkes va intentar destruir el Palau de Westminster el 1605. La seva llegenda serveix d'inspiració al personatge de V de Vendetta, la imatge del qual s'ha convertit en un símbol per a Anonymous.

El vídeo d'OP_Facebook:


Anar al contingut