Actuació policial en el referèndum de l'1-O a Sant Julià de Ramis (ACN)
Actuació policial en el referèndum de l'1-O a Sant Julià de Ramis (ACN)
Barcelona

Un traumatisme al dit, entre les lesions més greus dels policies nacionals l'1-O

Un informe de la Policia Nacional entregat al jutjat exposa que una quarantena d'agents van patir lesions l'1 d'octubre

F. Llambrich / F. BessesActualitzat

Enmig del degoteig d'informes policials sobre l'1-O, TV3 ha tingut accés al document sobre les lesions que van patir els policies nacionals durant les càrregues. La Policia Nacional ha entregat un informe al jutjat d'instrucció 7 de Barcelona on consten una quarantena d'agents ferits.

Una esgarrapada al nas és la lesió que diu que va patir un agent de la Policia Nacional l'1 d'octubre a les Escoles Pies de Barcelona. No va acompanyada de cap informe mèdic perquè no va necessitar assistència mèdica. Relata que la lesió l'hi hauria fet una persona quan li va colpejar la visera del casc, una persona que no pot identificar.

Notícia relacionada: Interior diu que l'1-O els agents van ser rebuts amb "violència directa"

En l'informe també s'inclouen ferits de Girona i Sabadell, tot i que en la causa només s'investiga les càrregues policials fetes en col·legis electorals de Barcelona. L'informe l'aporten com un indici més per justificar que els estaven agredint i que calia carregar.

 

 

No totes les lesions que denuncien van acompanyades d'informes mèdics ni tampoc totes consten en les minutes policials del dia del referèndum.

La lesió més greu és un traumatisme en un dit de la mà. Altres lesions que han considerat que havien d'aportar són una torçada de peu, un morat a la natja o una contusió en l'ungla de la mà dreta.

Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

Alguns advocats que estan personats a la causa posen en dubte que totes les lesions siguin conseqüència d'agressions per part de la gent que hi havia als col·legis: perquè no relaten com s'han produït la lesió i perquè apunten que els cops de porra i la càrrega policial que van fer també els pot haver provocat les ferides.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut