Pilars dels Castellers de Vilafranca, durant la diada de Sant Fèlix de 2018 (ACN/Gemma Sánchez)
Pilars dels Castellers de Vilafranca, durant la diada de Sant Fèlix de 2018 (ACN/Gemma Sánchez)
Vilafranca del Penedès

Un Sant Fèlix reivindicatiu per la no autorització dels pilars en la diada castellera

La Generalitat no ha autoritzat aixecar pilars de cinc amb la participació de 50 castellers de cada colla

Actualitzat

Sant Fèlix d'aquest any serà una jornada reivindicativa. Així ho han anunciat l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i els administradors de la Festa Major després que la Generalitat no hagi autorizat que s'aixequin pilars de cinc a la plaça de la Vila.

Des de Vilafranca es retreu al govern que no hagi validat "cap dels protocols presentats" per fer una jornada castellera "adaptada i segura" el 30 d'agost.

En una proposta similar al que van dur a terme la Colla Vella i la Joves Xiquets de Valls per Sant Joan, es volien aixecar pilars de 5 amb la participació de 50 castellers de cada colla, amb mascaretes i després d'haver-se fet un fest d'antígens.

Pilars de les dues colles de Valls a la plaça del Blat, durant la diada de Sant Joan
Pilars de les dues colles de Valls a la plaça del Blat, durant la diada de Sant Joan (ACN/Anna Ferràs)


Els organitzadors de la festa major es queixen que la Generalitat no ha permès replicar "el mateix protocol que es va fer a Valls".

En un comunicat publicat a les xarxes, els Castellers de Vilafranca acusen els dirigents polítics de "donar l'esquena al món casteller" i lamenten que són "l'única activitat del país que encara no ha començat un procés de represa":

"Lamentem, denunciem i rebutgem la falta de proactivitat i voluntat de les autoritats del país per reactivar l'activitat castellera després de més d'un any i mig d'inactivitat, que l'aboca a un procés de decadència."

 


La diada de Sant Fèlix comptarà, però, amb representants de totes les colles que hi havien de participar (a més dels Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona) per reclamar que el tracte cap a la cultura popular sigui "equitatiu" amb la resta de sectors.

 

 

ARXIVAT A:
CastellersCultura popular
Anar al contingut