El Reem guia els visitants al Cosmocaixa
El Reem guia els visitants al Cosmocaixa
Barcelona

Un robot humanoide fa de guia aquesta setmana al CosmoCaixa

El Reem parla anglès, català i castellà i compta amb una pantalla tàctil des de la qual els visitants poden indicar a on volen anar o de quin espai volen rebre informació. El robot està preparat per atendre i fer acompanyaments.

RedaccióActualitzat
El Cosmocaixa de Barcelona compta durant tota aquesta setmana amb un nou guia molt especial. Es tracta del Reem, un robot humanoide preparat per donar informació i acompanyar als visitants del museu. El Reem parla tres idiomes, anglès, català i castellà, i compta amb una pantalla tàctil des de la qual els visitants poden indicar a on volen anar o de quin espai volen rebre informació.

El robot és un producte de l'empresa catalana Pal-Robotics -que forma part d'un grup amb seu als Emirats Àrabs-, la Salle i la UPC. Oriol Torres, de Pal-Robotincs, ha explicat que el Reem pot donar informació parlada, guiar a través dels diferents passadissos del museu i serveix de punt d'informació dinàmic.

Fins diumenge, coincidint amb la Setmana Europea de la Robòtica, el Reem atendrà els visitants del Cosmocaixa amb indicacions com "Benvingut al Cosmocaixa, el museu de la ciència. Què t'agradaria visitar".

En Reem forma part d'una sèrie de robots de servei preparats per atendre, animar i fer acompanyament als visitants de diferents espais com ara museus, hotels, hospitals o aeroports, o convencions. El següent pas, el de tenir-los a casa, els seus creadors creuen que encara trigarà anys perquè caldria una producció a gran escala que n'abaratís molt els costos.
Anar al contingut