Copenhaguen

Un mort i tres policies ferits en un atac en un cafè on feien un debat sobre l'islam a Copenhaguen

Assitien a l'acte l'ambaixador francès a Dinamarca i el controvertit artista suec Lars Vilks, que l'any 2007 va publicar dibuixos sobre Mahoma

RedaccióActualitzat

Atemptat mortal mentre s'estava fent un debat sobre islamisme en el Krudttoenden cafè a Copenhagen. Almenys una persona ha disparat contra el centre i han fugit en un cotxe.

En el tiroteig, una persona d'uns 40 anys ha resultat morta i tres policies han quedat ferits lleus.

Durant l'atac, s'han disparat una quarantena de trets, i els impactes són clarament visibles a les parets i per la trencadissa de finestres.>

Ara, les forces de seguretat estan buscant l'autor del tiroteig que ha fugit del lloc dels fets amb un cotxe fosc. El vehicle ha estat trobat unes hores més tard prop del lloc de l'atac i també d'una estació.

La policia ha publicat una fotografia del sospitós aparentment presa en un pàrquing. L'home, d'aspecte atlètic, faria 1,85 metres d'altura i tindria entre 25 i 30 anys:

Amb l'ambaixador francès i Lars Vilks

A l'acte hi havia l'ambaixador francès, François Zimeray, que ha sobreviscut a l'atac, tal com ha explicat ell mateix al seu compte de Twitter.

També assitia a la conferència el controvertit artista suec Lars Vilks, de 68 anys, que l'any 2007 va publicar dibuixos sobre Mahoma on el representava com un gos. Després de realitzar aquests dibuixos va rebre amenaces de grups islamistes. Des d'aleshores, Vilks ha viscut sota fortes mesures de seguretat.

En l'acte s'abordaven qüestions relacionades amb l'islamisme i la llibertat d'expressió, i la presència del representant francès obeïa als atemptats jihadistes que hi va haver a Paris contra el setmanari Charlie Hebdo.

Paral·lelismes amb "Charlie Hebdo"

Segons l'ambaixador francès, l'assaltant intentava repetir el mateix atemptat que hi va haver a Paris contra la revista "Charlie Hebdo", però en aquest cas, no ha aconseguit entrar a l'edifici.

Els paral·lelismes que acosten aquest atemptat amb el de París són, en primer lloc, que en aquest cas també es buscava eliminar un caricaturista. I en segon lloc, la fugida i persecució del culpable es repeteix en tots dos casos.

Condemna de l'atemptat

La primera ministra danesa, Helle Thorning-Schmidt, ha qualificat de "cínic acte de violència" i d'atemptat terrorista els fets al cafè Krudttoenden. Per la seva banda, el ministre d'afers exteriors francès, Laurent Fabius, també ha condemnat amb fermesa l'atemptat terrorista de Copenhaguen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut