Junts per Catalunya i Esquerra pacten no bloquejar la legislatura, però la investidura queda en mans dels advocats
Junts per Catalunya i Esquerra pacten no bloquejar la legislatura, però la investidura queda en mans dels advocats
Madrid

Un informe del govern espanyol rebutja la investidura telemàtica

L'executiu de Rajoy analitza el reglament del Parlament davant la hipòtesi que Puigdemont vulgui una investidura via telemàtica

Actualitzat

El govern espanyol conclou que no és possible investir Carles Puigdemont telemàticament. Els serveis jurídics de l'executiu de Mariano Rajoy han fet un informe sobre la forma de sotmetre's a una investidura, i per a això han estudiat diverses normatives, especialment el reglament del Parlament català.

Consideren que el reglament del Parlament no preveu una presentació del candidat a ser investit no presencial i afegeixen que l'essència del debat parlamentari comporta que tots els diputats hi estiguin presents.

"Debat i intercanvi que requereixen de la presència dels seus membres en un mateix lloc perquè es puguin produir amb normalitat", argumenta l'estudi.

Afirma que ho recull el mateix Estatut d'Autonomia de Catalunya i recorda que a Espanya, tant al Congrés dels Diputats com al Parlament de Catalunya i la resta de cambres autonòmiques, la investidura s'ha fet de forma presencial, cosa que permet afirmar, afegeix l'informe, que hi ha un costum constitucional i parlamentari arrelat en aquest sentit.  

Pel que fa al sistema de delegació, deixa clar que només es preveu en casos de baixa per maternitat o paternitat, hospitalització, malaltia greu o incapacitat prolongada; una delegació de vot, afegeix, que es limita al vot i no a la presència.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també s'ha mostrat contrari a la possibilitat d'una investidura telemàtica i ha avisat que actuaran si això acaba passant.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut