L'agent a terra després de rebre l'impacte de la cadira
L'agent a terra després de rebre l'impacte de la cadira

Un home detingut per ferir un guàrdia civil a Sant Joan de Vilatorrada l'1-O

Està acusat d'atemptar contra un agent de l'autoritat en llançar una cadira a un guàrdia civil durant l'actuació policial en un institut on es feia el referèndum

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al matí a Manresa un home de 40 anys per presumpte delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat durant l'1-O.

Consideren que és la persona que va llançar una cadira als guàrdies civils que van entrar a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada la tarda del referèndum.

Tal com es pot veure en un vídeo gravat per una persona a l'interior del centre, quan el primer guàrdia civil del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) va accedir al vestíbul de l'institut a través d'una porta de vidre trencada pel mateix cos policial, un individu, al qual no se li veu la cara, va llançar una cadira contra l'agent. El guàrdia civil va caure a terra i s'hi va estar almenys uns segons, mentre l'agressor surt de la imatge.

Segons el relat policial, la cadira va anar a parar a un agent, que el va fer caure, el va ferir al coll, al canell dret i a les dues tíbies. L'agent va ser atès en un centre hospitalari de la capital del Bages.

La Guàrdia Civil ha traslladat el detingut a la caserna de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, des d'on passarà a disposició judicial.

Aquesta és la sisena persona detinguda pel mateix delicte vinculat als fets del dia 1 d'octubre. Les altres cinc estan en llibertat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut