Pla obert on es pot veure la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa amb les obres pràcticament acabades i l'església i el consistori al fons,…
La plaça de l'Ajuntament de Mollerussa

Un exeducador de Mollerussa pacta 127 anys de presó per abusos a menors i en complirà 15

L'acusat captava els menors amb un perfil fals a les xarxes perquè li enviessin fotos i vídeos sexuals que després distribuïa

Actualitzat

L'extècnic educador i mediador de l'Ajuntament de Mollerussa Òscar Gallinat ha acceptat una condemna de 127 anys i 10 mesos de presó per corrupció i abús sexual de 27 menors.

L'acusat s'ha mostrat d'acord amb la pena després que s'ha arribat a un acord entre totes les parts i amb la Fiscalia de Lleida, per més d'una vintena de delictes de corrupció de menors en la modalitat de captació per a l'elaboració i distribució de material pornogràfic i diversos delictes d'abús sexual de menors. A més, l'acord també contempla 24 anys de llibertat vigilada.

Tot i aquesta condemna, la més elevada imposada mai a Lleida, l'acusat només complirà 15 anys i mig de presó efectiva en aplicació d'un article 76.1 del Codi Penal que determina que el màxim de compliment efectiu de la pena no podrà superar el triple del temps pel qual se li imposi la més greu de les penes en què hagi incorregut. La pena més greu, en aquest cas, és de 5 anys i dos mesos de presó.

El judici se celebrarà la setmana que ve per ratificar aquest acord.

L'exeducador acusat de corrupció i abús sexual a una trentena de menors (ACN /Ajuntament Mollerussa)

L'exeducador, de 46 anys, està en presó preventiva des de la seva detenció el maig de l'any passat i hauria reconegut que es feia passar per una noia o un noi de 14 anys a les xarxes socials per contactar amb menors d'entre 11 i 14 anys perquè li enviessin fotos i vídeos sexuals. També hauria reconegut que a un nen li va fer tocaments durant una activitat extraescolar.

L'Ajuntament de Mollerussa li va suspendre el contracte laboral que tenia quan va ser detingut. El consistori considera els fets d'extrema gravetat i reclama tolerància zero en aquestes conductes. Va voler personar-se en el cas però se li va denegar. L'ajuntament ha ofert un servei d'atenció psicològica per a les víctimes.

Porta de la regidoria d'Afers Socials de l'Ajuntament de Mollerussa (CCMA)

"Child grooming"

Els delictes de què se l'acusa els va cometre entre el 2013 i fins a mitjans del 2019, quan va ser detingut. Gallinat va crear perfils falsos a les xarxes fent-se passar per una menor de 14 anys i contactava amb joves per obtenir fotos sexuals.

La pràctica d'aquest tipus de delicte es coneix com a "child grooming" i arran de la investigació es va poder trobar abundant material com vídeos i fotografies dels menors que l'acusat emmagatzemava en diferents dispositius. La investigació del cas ha pogut identificar 18 menors, tots nois, que li haurien enviat arxius, i també 8 amb els quals hauria contactat però sense poder obtenir-ne material. La majoria d'aquests menors són de les comarques de Ponent, vinculats a clubs esportius.

L'acusat també ha reconegut que va fer tocaments a un nen de 12 anys de Mollerussa durant una extraescolar mentre estava treballant per a l'ajuntament.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialMenorsAgressió sexualPederàstia
Anar al contingut