Bill Browder (Wikimedia / World Economic Forum / Michael Wuertenberg)
Madrid

Confusió per la breu detenció de la policia espanyola d'un empresari crític amb Putin

RedaccióActualitzat

La policia espanyola ha deixat en llibertat, poca estona després de detenir-lo, el financer crític amb Putin Bill Browder, enmig de la confusió sobre si hi ha hagut un "mandat" de detenció de Rússia que la Interpol assegura que mai ha existit.

Aquest angloamericà, que havia estat cap de l'advocat Serguei Magnitsky, mort el 2009 en una presó russa, ha denunciat en una piulada a quarts de deu del matí que era a la part de darrere d'un cotxe de la policia i que no sabia a quina comissaria el duien.

Confusió sobre la detenció i l'alliberament

Browder, conegut per ser un dels empresaris més crítics amb el govern rus, assegurava que era en compliment d'una ordre de detenció de Rússia.

Arran d'aquest cas, la denúncia de Browder contra el govern de Putin ha estat incessant i el 2012 va impulsar una llei perquè el Congrés nord-americà castigués els funcionaris russos denunciats per violació dels drets humans, més coneguda com a MagnitskyAct.

L'empresari va acusar funcionaris del Kremlin d'estar involucrats en una operació per desviar 230 milions de dòlars dels impostos que recapta Rússia. Després Bill Browder ha estat un dels promotors de les sancions imposades a Rússia.

Anar al contingut