"Novaya Gazeta" ubica un camp de concentració per a gais en un antic complex militar a Argun, una població molt pròxima a la capital, Groz…
"Novaya Gazeta" ubica un camp de concentració per a gais en un antic complex militar a Argun, una població molt pròxima a la capital, Grozni
Grozni

Un diari rus denuncia que Txetxènia té camps de concentració per a gais

"Novaya Gazeta" denuncia que les autoritats d'aquesta república de la Federació Russa volen fer una "neteja" de persones amb "orientació sexual no tradicional"

RedaccióActualitzat

La persecució dels homosexuals a Txetxènia ha arribat a una situació que ens recorda els temps de Hitler a la II Guerra Mundial, si es confirma la informació que publica el diari rus "Novaya Gazeta". Aquest diari apunta que el govern de Ramzan Kadírov ha decidit construir un camp de concentració per a gais en un antic complex militar a Argun, una població situada a uns 15 quilòmetres de la capital, Grozni. Però no és l'únic. Aquest mitjà assegura que hi ha altres centres de reclusió de gais que es mantenen en secret. La denúncia, la fan dos periodistes d'aquest diari digital, que afirmen que l'objectiu que persegueixen les autoritats txetxenes és la "neteja" de persones amb "orientació sexual no tradicional".

"Novaya Gazeta" va més enllà, i assenyala que les autoritats d'aquesta república de la Federació Russa obliguen els homosexuals a abandonar el país. Fins i tot, diu el diari, els assassinen. Els periodistes d'aquesta publicació expliquen el cas d'un detingut que va haver de pagar suborns de milers de rubles amb l'única promesa de sobreviure a les pràctiques de tortura amb què l'amenaçaven. Aquest detingut diu que el camp de concentració és com una presó tancada que no consta oficialment. "Diverses vegades durant el dia ens interrogaven i ens apallissaven", explica el reclús, que afegeix: "Volien que diguéssim quina era la nostra xarxa de contactes, perquè es creuen que només ens relacionem amb grups d'homosexuals."

El mitjà rus informa que les pallisses acaben sovint amb pèrdua de la consciència. A més dels cops que reben, els obliguen a fer accions vexatòries i reben crits i burles per la seva condició sexual, segons diuen alguns detinguts. El diari calcula que, només els últims dies, hi ha hagut la detenció de 200 homosexuals i almenys tres han estat assassinats. Sembla que la persecució i detenció massiva de gais va començar quan un grup d'activistes, GayRussia, va demanar permís per convocar desfilades a la regió, com a prova de la discriminació que hi ha a Txetxènia.

La publicació digital russa indica que el govern txetxè ha negat les acusacions al·legant que al país no hi ha homosexuals. ONGs com Amnistia Internacional o Human Rights Watch ja han condemnat aquesta situació i reclamen una investigació a fons per part dels Estats Units, el Regne Unit o Alemanya.

♦ Txetxènia, quinze anys després de la guerra

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut