Un detingut per la mort a trets de Valentín Moreno, "l'assassí de la Vila Olímpica"

Moreno va morir tirotejat a un carrer del barri de la Mina el novembre del 2021

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home sospitós de participar en la mort a trets de Valentín Moreno, el novembre del 2021 a Sant Adrià de Besòs.

Valentín Moreno, conegut com l'"assassí de la Vila Olímpica", va morir després de ser tirotejat prop de casa seva per una persona que anava en bicicleta. No es va fer cap detenció en aquell moment, però la investigació continuava oberta i ara s'ha pogut detenir un home per la seva suposada vinculació amb l'homicidi, que ha ingressat en presó preventiva.

Segons ha avançat La Vanguardia, el grup d'homicidis de la regió metropolitana nord dels Mossos considera que l'ara detingut va participar en la preparació de l'assassinat de Moreno.

El nom de Valentín Moreno està lligat amb almenys dos successos que van sacsejar l'opinió pública la primera dècada d'aquest segle: el crim de la Vila Olímpica i la brutal pallissa als jugadors de l'equip de futbol de Tercera Regional Rosario Central.

L'1 d'abril del 2000, el jove Carlos Javier Robledo va morir després de rebre una brutal pallissa i cops de peu al cap, el coll i l'abdomen a les portes d'una discoteca de la Vila Olímpica de Barcelona. 

Aquella nit, Valentín Moreno feia 18 anys i havia sortit amb uns amics a celebrar-ho. El van detenir juntament amb nou companys per la mort de Carlos Javier Robledo. Com que encara faltaven unes hores per fer els 18 anys quan va colpejar fins a la mort Robledo, a Valentín Moreno el va jutjar el jutjat de menors de Barcelona, que el va condemnar a nou anys d'internament en un centre de menors. De la resta d'imputats, tots majors d'edat, a sis els va condemnar l'Audiència de Barcelona a penes de presó que anaven dels 11 als 33 anys de presó i tres més van quedar en llibertat.

Anys després, el 2009, Valentín Moreno sí que va entrar a presó per una altra greu agressió. En aquest cas per una brutal pallissa durant un partit de futbol de Tercera Regional del seu equip, el Bada Bing, a jugadors de l'equip rival Rosario Central. Una agressió que tenia com a agreujant motivacions racistes. Valentín Moreno va ser condemnat per aquests fets a cinc anys de presó, i el seu germà Israel, a sis anys.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut