Un detingut per atropellament al tall de la Meridiana contra la sentència

El ferit ha patit lesions lleus i la Guàrdia Urbana atribueix al conductor un delicte contra la seguretat del trànsit

Actualitzat

Intent d'atropellament a la Meridiana, on un cotxe ha envestit els manifestants que participaven en la concentració diària per reclamar la llibertat dels líders independentistes presos.

Una persona ha resultat ferida de caràcter lleu. Segons han dit fonts de Meridiana Resisteix a TV3, l'atropellat ha patit contusions i és al CUAP de Casernes, a Sant Andreu, conscient i pendent de saber el resultat de les proves que li han fet.

La policia hauria detingut el conductor, a qui la Guàrdia Urbana atribueix un delicte contra la seguretat del trànsit. Quan li han fet la prova d'alcoholèmia, ha donat positiu.

 

 

Els Sanitaris per la República, que assisteixen habitualment a la protesta, han dit que han atès la persona atropellada i l'han derivat als Serveis d'Emergència:

 

 

 

La d'aquest dilluns era la 134a nit de protestes a la Meridiana. Des del 14 d'octubre, el dia de la sentència del Suprem contra els líders independentistes, cada nit veïns i membres dels CDR han tallat la via.

Tot i que els Mossos van impedir la protesta algun dia, en general els talls s'han fet sempre sense impediments. Una situació que no agrada al govern municipal, que la setmana passada va reclamar a la conselleria d'Interior que impedeixi la invasió de la calçada. En una entrevista a TV3, el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va qualificar la protesta d'"activitat absolutament abusiva".

No és la primera vegada que hi ha un atropellament a la protesta de la Meridiana. El 24 de desembre, un conductor va atropellar una dona, que va quedar ferida i haver de ser evacuada en ambulància. El conductor va fugir.

En els darrers mesos, en diverses ocasions el tall ha estat escenari d'enfrontaments verbals entre els manifestants habituals i grups d'extrema dreta.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésCDR
Anar al contingut