Barcelona

Talls a la Meridiana: l'Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat prohibir-los

Albert Batlle qualifica d'"absolutament abusius" els talls diaris que van començar després de la sentència del Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona considera un abús que des de fa 128 dies es talli l'avinguda Meridiana diàriament a l'altura del passeig de Fabra i Puig entre les 7 i les 10 del vespre.

Són concentracions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar per sedició els líders independentistes, i que van començar l'endemà que es publiqués.

"Una activitat absolutament abusiva"

Segons ha dit aquest dimecres al programa "Els matins" de TV3 Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament, els talls són "abusius", però la Generalitat no els fa cas:

"Ho hem dit per activa i per passiva. Jo he parlat amb el conseller Buch, li he enviat una carta, m'ha contestat la carta, he parlat amb el director general..."

"Realment hi ha una situació d'una activitat absolutament abusiva que està perjudicant els veïns, els comerciants, els conductors i, a més, en determinades ocasions, està posant en risc la seguretat de les persones."

Albert Batlle, aquest dimecres a TV3

Lloc alternatiu

Els ajuntaments no poden actuar contra aquest tipus de mobilitzacions, només ho pot fer el Departament d'Interior.

Per això la Guàrdia Urbana li ha enviat 4 informes demanant-li que actuï. En el primer, del 19 de desembre, proposaven que els manifestants no ocupessin la calçada de la Meridiana:

"Com a alternativa es proposa que els concentrats puguin desenvolupar el seu dret de reunió i manifestació realitzant la concentració comunicada a la calçada del Pg. de Fabra i Puig per sobre de l'Av. Meridiana de forma que no afecti la referida cruïlla, transcendental per a la mobilitat i la seguretat viària tant dels conductors com dels vianants."

A finals de novembre els Mossos van impedir una de les concentracions, encerclant i fent fora de la Meridiana els concentrats, però malgrat això els talls han continuat fins ara.

L'acció de protesta a l'avinguda Meridiana persistirà, diuen els participants
Vista aèria d'un dels talls a la Meridiana a la cruïlla amb el passeig de Fabra i Puig

Demanen la prohibició

En l'últim informe, amb data d'aquest dilluns, la Guàrdia Urbana assegura que des del 25 de gener hi ha grups d'encaputxats amb actitud violenta que participen en els talls.

Per això han demanat a Interior que prohibeixi les concentracions quan comenci el mes de març, que és quan s'acabaran les que ja s'han comunicat:

"... existeixen raons fonamentades que es tornin a produir més alteracions de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns, per la qual cosa es demana la prohibició de posteriors manifestacions comunicades pels organitzadors en aquest indret o d'altres d'alternatius."


"S'ha d'acabar amb aquesta situació"

Albert Batlle, però, aquest dimecres ha negat que s'hagi demanat la prohibició, tot i que ha afegit que "s'han d'acabar":

"A veure, no demanem que es prohibeixi, sinó que es condicioni, perquè la manifestació aquesta ja porta 128 dies, és un abús."

"El dret a manifestació també té uns límits que el Departament d'Interior, per les raons que sigui, no ha volgut aplicar."

"Crec que s'ha d'acabar amb aquesta situació, està produint problemes importants."

Concentració contra els talls a la Meridiana (Arxiu)
Concentració espanyolista contra els talls a la Meridiana

Els ultres s'hi afegeixen

Des de fa unes quantes setmanes de tant en tant els concentrats tenen companyia: grups d'ultradreta hi organitzen concentracions de signe contrari.

Aquest diumenge els Mossos van muntar un fort dispositiu policial per separar dues concentracions, una convocada per la plataforma Catalanes por España, i l'altra per Meridiana Resisteix.

Un fort dispositiu de Mossos va separar aquest diumenge els dos grups que es van manifestar a la Meridiana (ACN)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut