Ultres i antifeixistes es manifesten a la Meridiana separats per un dispositiu policial
Un fort dispositiu separa els dos grups que es manifesten a la Meridiana

Manifestacions oposades a la Meridiana separades per un dispositiu policial

Els manifestants independentistes han tallat l'avinguda per 126 nits consecutives des de la sentència del judici del procés

RedaccióActualitzat

Un fort dispositiu policial ha separat aquest diumenge a la tarda dos grups, un d'antifeixistes i un d'ultres, que es manifestaven a l'avinguda Meridiana de Barcelona, concretament a la plaça Sant Andreu Arenal, a la Meridiana amb Fabra i Puig. Els manifestants independentistes han tallat l'avinguda en els dos sentits de la circulació.

Cap a dos quarts de set, els independentistes s'han desplaçat a la calçada per tallar la Meridiana i, menys d'una hora després, la cinquantena d'ultres han abandonat la zona. Les furgonetes antidisturbis dels Mossos han marxat poca estona després.

Una cinquantena de persones amb banderes espanyoles s'han concentrat davant de l'estació a partir de les 17.00 per boicotejar el tall que fan els veïns de la Meridiana des de fa mesos per protestar contra la sentència del procés. Unes 150 persones del col·lectiu independentista Meridiana Resisteix han respost a la manifestació ultra. Els separa un cordó policial de Mossos d'Esquadra.

Els manifestants independentistes han tallat la Meridiana durant 126 vespres en suport als presos. Aquest diumenge s'han concentrat amb una pancarta que "No passaran", en referència als ultres.


Agents i furgonetes dels Mossos han encapsulat els dos bàndols per evitar enfrontaments i hi ha hagut intercanvi de crits entre tots dos grups.

Algunes de les consignes que s'han cridat, per la banda independentista, ha estat "Llibertat presos", "Ni oblit ni perdó", o "Fora feixistes dels nostres barris", mentre que el grup d'ultres ha cantat "Sí, sí, sí, Espanya ja està aquí" i l'himne d'Espanya. A més, el grup que crida consignes espanyolistes ha agafat una estelada i l'ha tallat i trepitjat.

Organitzacions com Somatemps, Federación de Plataformas para la Hispanidad, Legión Urbana Barcelona o Timbaler del Bruc, agrupades sota la plataforma Catalanes por España, han convocat aquesta concentració, que està previst que acabi a un quart de vuit.

Meridiana Resisteix, per la seva banda, ha fet una crida a concentrar-se a les quatre de la tarda perquè "grupuscles feixistes" pretenien ocupar la via abans del seu tall.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut