La policia científica inspeccionant el vehicle on es va trobar la víctima (EFE /David Borrat)

Un cultiu de marihuana, possible mòbil del crim de l'home trobat al maleter a Roses

Un dels dos detinguts, que convivien amb la víctima, va ser condemnat el 2005 per la mort d'un noi a Empuriabrava

La droga podria ser el mòbil de l'assassinat de l'home que va aparèixer al maleter del seu cotxe la setmana passada a Roses, a l'Alt Empordà. La policia ha detingut els dos companys de pis de la víctima, per a qui el jutge ha decretat presó provisional sense fiança.

Segons fonts pròximes a la recerca, els dos detinguts i la víctima convivien en un pis ocupat a Roses. Tots tres dormien en uns matalassos al menjador de l'habitatge i la víctima conreava marihuana en dues habitacions, segons han confirmat a la policia diferents testimonis. El cultiu de droga sembla que pertanyia a la víctima. Quan els Mossos van entrar a l'habitatge, la droga i els diners procedents del seu comerç havien desaparegut.

Aquest fet va fer pensar als investigadors que la droga podria ser el mòbil de l'assassinat. La hipòtesi assenyalava com a principals sospitosos les dues persones que convivien amb la víctima.

La policia ha trobat proves que ho corroborarien: empremtes del segon detingut a les cintes que emmordassaven el mort, en el telèfon mòbil d'aquest i, a més, unes càmeres d'un restaurant l'identifiquen com el conductor que va traslladar el cadàver des de l'habitatge fins al lloc on va aparèixer.

L'autòpsia ha revelat que l'home va rebre cops amb una destral al cap, però també va ser apunyalat, ja que els agents van trobar el cadàver amb un ganivet clavat a l'abdomen. No obstant, només van trobar sang a la part superior del cos el que pot indicar que la víctima va ser sorpresa quan estava tombada i no es va poder defensar.

 

Un detingut amb antecedents


El 12 d'abril, el germà de la víctima va trobar el cadàver al maleter del cotxe. Va declarar a la policia que feia 4 dies que no en sabia res, del seu germà. Va localitzar el cotxe aparcat al carrer Bernat Metge de Roses. Segons el germà, el cotxe estava obert quan va fer la descoberta i va trucar al 112. El cos estava embolicat amb plàstics i mantes al maleter.

El dia 14, la policia va detenir el primer sospitós i, al cap de dos dies, el dia 16, va detenir el segon, que s'amagava a casa d'un familiar a Martorell, al Baix Llobregat.

Aquest segon detingut, de 38 anys, té antecedents i una condemna del 2005 per l'assassinat d'un jove a Empuriabrava, l'Alt Empordà, dos anys abans. Ara està acusat d'un delicte d'assassinat, un altre de resistència activa greu a agent de l'autoritat i un tercer de lesions, aquests dos últims comesos durant la seva detenció.

El primer detingut està acusat de la participació i l'encobriment de l'assassinat. El jutge d'instrucció del jutjat número 5 de Figueres ha aixecat el secret de sumari de la causa que continua oberta.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraDrogues
Anar al contingut